• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Kvartsfinal: Skellefteå AIK slog starkt Brynäs

12 mars 2015 20:50

Trotsa att det under SHL skiljde nio placeringar och 43 poäng var matchen i Skellefteå Kraft Arena mellan hemmalaget Skellefteå och Brynäs jämn. Dock var Skellefteå mer distinkta i sina avslut och Andrew Calofs 1+2 var matchvinnande i kvartsfinal ett som hemmalaget vann med 4-1.


I SHL skiljde det 43 poäng mellan ettan Skellefteå och tian Brynäs. Gävlelaget var tvugna att spela en tuff matchserie mot Färjestad för att nå kvartsfinalspel medan Skellefteå fått vila en tid. I inledningen på matchen märktes det inte av alls då båda lagen satte högsta fart direkt.

Chanserna avlöste varandra, men det var inte förrän Andrew Calof visade lite briljans dödläget i matchen bröts. Tomas Slovak tappade pucken, Calof anappade upp den, kom en mot en mot en brynäsback, lurade ner backen och lyfte elegant in 1-0 bakom Bernhard Starkbaum.

Brynäs skulle dock komma tillbaka när Greg Scott hittade Anton Rödin som lyfte in kvitteringen efter drygt 14 minuter. Skellefteå skulle dock ta ledningen återigen. Calof hittade fram till Kirill Kabanov i slottet som klippte till direkt fram till 2-1.

– Vi spelade bra och lät dem inte skjuta så mycket. De är ett bra lag och vi ska inte ge dem några chanser. Vi har längtat efter att vara här hela säsongen, sa Andrew Calof i C More efter den första perioden.

Svensson bra i kassen

I den andra perioden fick Skellefteå ett tidigt powerplay efter att Christian Djoos gjort en puck out. Det skulle bli kostsamt för Brynäs när Sebastian Aho skickade iväg en projektil. En skymd Starkbaum hann knappt reagera innan pucken låg i nät bakom österrikaren.

3-1 till hemmalaget direkt i inledningen på den andra perioden, men Brynäs gav inte upp för det. Gävlelaget skapade fler bra chanser, vann skottstatistiken med 10-7, men fick inte hål på Svensson i den andra perioden.

Den tredje perioden inledde Brynäs bäst och tryckte på för en reducering. Dock fick inte gävlelaget hål på Svensson i Skellefteås kasse som växte fram till en av matchjältarna denna kväll. Istället för ett Brynäsmål satte Daniel Widing, med drygt fem minuter kvar av matchen, spiken i kistan med sitt 4-1 mål.

Matchen var under långa stunder jämn, men Skellefteå var hetare i sina avslut och det fällde avgörandet denna kväll. Nu väntar en dags vila innan lagen drabbar samman i Gavlerinken Arena på lördagen. Matchstart då 17.15.