• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Kvartsfinal: Skellefteå har kopplat greppet om Brynäs

14 mars 2015 20:00

Skellefteå har tagit ett rejält grepp om matchserien mot Brynäs efter att man segrat i Gavlerinken Arena med 4-2. Stor matchhjälte blev, precis som många gånger förr, Janne Pesonen.


Det var en intensiv matchinledning i Gavlerinken Arena där båda lagen bjöd upp till en intensiv och fartfylld match. Allra bäst inledde Skellefteå som höll i taktpinnen och spelbilden inledningsvis och det skulle också ge ledningen då Andrew Calof från nära håll smällde in 0-1 efter att pucken hamnat framför fötterna på honom på ett något slumpartat sätt.

Efter det målet så vaknade Brynäs till och snabbt skulle man replikera och kvittera efter att Jonas Nordqvist vallat in pucken via målvakten Markus Svensson. Nordqvist målskytt från sin position bakom den förlängda mållinjen. Snyggt och smart gjort. Nordqvist skulle sedan skjuta i powerplay, stenhårt i sargen. Det var tur det, för returstudsen i sargen gick rakt ut till Anton Rödin som snärtade in 2-1.

Brynäs pressade på bra även i den andra perioden och hade bud på 3-1 flera gåmger om. Bland annat genom bra spel i powerplay där vi bland annat fick se en stolpträff av Bill Sweatt, men också bra spel i kassen av Skellefteås Markus Svensson.

Läcker upprullning i powerplay

Brynäs spelade bra i powerplay men fick ingen utdelning. Skellefteå spelade bra men fick också utdelning. Efter en lång press i numerärt överläge i både spel fem mot tre och fem mot fyra där till slut Erik Forssell kunde smälla in 2-2 från nära håll i en mycket intensiv och het andra period.

I den tredje perioden gick vi mot förlängning efter att båda lagen haft delar av perioden. Men då klev den stora hjälten fram för gästerna. Janne Pesonen fick pucken innanför offensiv blålinje av Andrew Calof, dundrade på och rätt upp i nättaket satt 2-3, med bara dryga minuten kvar av matchen.

Därefter chansade Brynäs med tom bur och då skickade Erik Forssell in 2-4 och säkrade segern och 2-0 i matcher till Skellefteå.