• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Kvartsfinal: Skellefteå AIK segrade - nära semifinal

16 mars 2015 21:26

Det var en jämn match i Skellefteå Kraft Arena på måndagen. Brynäs ledde med 2-1 efter två och en halv period, men hemmalaget kvitterade genom Erik Forssell och matchen gick till förlängning. Väl där skulle den gamle brynässpelaren Daniel Widing fälla avgörandet och ge Skellefteå matchboll inför onsdagen.


Förutsättningarna inför den tredje kvartsfinalen mellan Skellefteå AIK och Brynäs IF var enkla. Seger för Skellefteå och laget skulle ha matchboll inför onsdagens fjärde möte i Gävle.

Hemmalaget verkade sugna på ett sådant scenario då det bara dröjde 1.42 av matchen innan pucken låg i nät bakom Brynäs burväktare Johan Holmqvist. Efter slarv i Brynäs fick Anton Lindholm fritt läge och drog till med ett slagskott som satt högt bakom Holmqvist.

Efter målet hade Skellefteå mycket puck, men Brynäs skapade det hetaste chanserna och skulle med dryga minuten kvar av den första akten få utdelning. Anton Rödin tappade pucken i offensiv zon, backcheckade, vann pucken tillbaka innan Rödin, efter ett klapp-klapp-spel fick tillbaka pucken. Helt fri med Markus Svensson gjorde Rödin inget misstag och hittade luckan mellan benen fram till 1-1. Målet som var riktigt vackert var Rödins tredje under matchserien.

Brynäs inledde den andra perioden riktigt vasst och hade efter drygt fem minuter 6-0 i skott på mål och nekades flera mål av Markus Svensson i hemmakassen som gjorde flera bra räddningar.

Efter de fem inledande minuterna kom Skellefteå igång och hade även dom flera bra chanser till ett ledningsmål, men Holmqvist stod pall. Starkt målvaktsspel från bägge burväktarna gjorde att den andra perioden blev mållös.

– Det är bra fart, lite böljande. Men vi vill hålla i pucken mer och spela runt. Det har varit jämna matcher hela tiden. De sätter hård press på oss, sa Skellefteås Patrik Zackrisson i C More efter den andra akten.

Widing hjälte mot gamla laget

Det tog bara 26 sekunder in i den tredje perioden innan Christian Djoos, med ett löst och välplacerat skott, gjorde 2-1 till Brynäs bakom en skymd Svensson.

Brynäs spelade bra efter målet, men ju längre perioden led tog Skellefteå över och när gävlelaget efter drygt tio minuter drabbats av en utvisning kunde de inte stå emot längre. Axel Holmström skickade en puck mot mål som Erik Forssell snyggt styrde in.

Chanser avlöste varandra i slutskedet av den tredje perioden, men det var 2-2 efter 60 minuter och det skulle krävas förlängning för att få fram ett avgörande.

Förlängningen böljade fram och tillbaka och Daniel Widing hade ett skott i stolpen innan han kort senare efteråt avgjorde matchen med sitt mål fram till 3-2.

– Jag tycker att Brynäs gör en riktigt bra match idag och det är så klart tungt för dem. Vi krigar dock på för varandra och lyckas som vi gjort tidigare under säsongen att vända ett underläge, sa Skellefteås matchvinnare Daniel Widing i C More.

I och med segern har Skellefteå nu chansen att på onsdag i Gävle säkra en plats i semifinal. För Brynäs del krävs det att laget som det första i historien vänder ett 3-0-underläge i en matchserie för att nå semifinal.