• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Kvartsfinal: Starkt Skellefteå klara för semifinal

18 mars 2015 20:55

Brynäs hade inför matchen kniven mot strupen och var tvungna att vinna för att slutspelet skulle leva vidare. Men motståndet var för starka, Skellefteå vann klart med 2-6 och är nu klara för semifinal efter 4-0 i matcher.


– Det är ett tufft läge så klart, men vi fokuserar på att vinna den här matchen och första målet skulle kännas riktigt bra, sa Brynäs tränare Thomas Berglund till C More innan nedsläpp.

Dessvärre hann Berglund knappt ta plats i båset förrän pucken låg i nät bakom sin målvakt för kvällen Bernhard Starkbaum. En felpass i egen zon gav Axel Holmström helt fritt läge och den glödheta forwarden satte pucken högt i nät efter bara 33 sekunder.

Brynäs, som hamnade i underläge med 0-1 för sjunde matchen i rad, verkade tagna på sängen och såg skärrade ut medan Skellefteå checkade högt och spelade aggressivt. Hemmalaget arbetade sig in i matchen i slutet av perioden där det för övrigt var riktigt irriterat mellan lagen.

Fullkomligt målfyrverkeri i andra perioden

I andra perioden bjöds vi på en riktig målexplosion när fem mål föll under sex minuters speltid. Skellefteå gick iväg till 0-3 genom mål av Patrik Zackrisson och John Norman innan Anton Rödin reducerade.

Men uppförbacken blev stor återigen lite senare för hemmalaget. Pär Lindholm satte fyran innan Andrew Calof gav laget ytterligare luft under vingarna med sitt mål fram till 1-5.

– Vi släpper till för enkla mål vilklet inte är bra. Självklart är det ett tufft läge, men vi måste försöka, sa Brynäs Anton Rödin till C More i pausen.

Matchen var i praktiken avgjord och i tredje perioden gjorde lagen varsitt mål. Ponthus Westerholm reducerade först till 2-5 innan Tim Heed, Skelleftås poängkung i SHL, gjorde sitt första slutspelsmål. Heed hade för övrigt också två assist i matchen och visade att han är på gång inför semifinalen.

– Det här var vår bästa match i kvartsfinalserien med ett passningsspel som var snabbt och med aggressiv forechecking, sa Skellefteås tränare Hans Wallson till C More.