• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Skellefteå
SKE

Kvartsfinal: Starkt Skellefteå klara för semifinal

18 mars 2015 20:55

Brynäs hade inför matchen kniven mot strupen och var tvungna att vinna för att slutspelet skulle leva vidare. Men motståndet var för starka, Skellefteå vann klart med 2-6 och är nu klara för semifinal efter 4-0 i matcher.


– Det är ett tufft läge så klart, men vi fokuserar på att vinna den här matchen och första målet skulle kännas riktigt bra, sa Brynäs tränare Thomas Berglund till C More innan nedsläpp.

Dessvärre hann Berglund knappt ta plats i båset förrän pucken låg i nät bakom sin målvakt för kvällen Bernhard Starkbaum. En felpass i egen zon gav Axel Holmström helt fritt läge och den glödheta forwarden satte pucken högt i nät efter bara 33 sekunder.

Brynäs, som hamnade i underläge med 0-1 för sjunde matchen i rad, verkade tagna på sängen och såg skärrade ut medan Skellefteå checkade högt och spelade aggressivt. Hemmalaget arbetade sig in i matchen i slutet av perioden där det för övrigt var riktigt irriterat mellan lagen.

Fullkomligt målfyrverkeri i andra perioden

I andra perioden bjöds vi på en riktig målexplosion när fem mål föll under sex minuters speltid. Skellefteå gick iväg till 0-3 genom mål av Patrik Zackrisson och John Norman innan Anton Rödin reducerade.

Men uppförbacken blev stor återigen lite senare för hemmalaget. Pär Lindholm satte fyran innan Andrew Calof gav laget ytterligare luft under vingarna med sitt mål fram till 1-5.

– Vi släpper till för enkla mål vilklet inte är bra. Självklart är det ett tufft läge, men vi måste försöka, sa Brynäs Anton Rödin till C More i pausen.

Matchen var i praktiken avgjord och i tredje perioden gjorde lagen varsitt mål. Ponthus Westerholm reducerade först till 2-5 innan Tim Heed, Skelleftås poängkung i SHL, gjorde sitt första slutspelsmål. Heed hade för övrigt också två assist i matchen och visade att han är på gång inför semifinalen.

– Det här var vår bästa match i kvartsfinalserien med ett passningsspel som var snabbt och med aggressiv forechecking, sa Skellefteås tränare Hans Wallson till C More.