• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Linköping fortsätter leta efter formen

22 november 2013 14:30

Linköping har endast tagit två poäng på de senaste sex matcherna. En trend man vill bryta så snabbt som möjligt. Nu väntar tuffast möjliga motstånd när man gästar serieledande Skellefteå AIK. Ett Skellefteå som dessutom lär vara rejält revanschsuget efter att ha förlorat sin senaste hemmamatch.


Skellefteå förlorade i torsdags med 1-2 på hemmais mot Leksand. Det var Skellefteås första förlust efter landslagsuppehållet och samtidigt bröts en fin segersvit på sex raka matcher. Nu vill man snabbt studsa tillbaka till vinnarspåret och visa sin hemmapublik i Skellefteå Karft Arena att det bara var en tillfällighet.

För motståndet står Linköping. Ett lag man mött två gånger och båda gångerna har det slutat med seger för Skellefteå. Först blev det 4-2 hemma i Skellefteå Kraft Arena och sedan följde man upp det med att för en dryg vecka sedan besegra Linköping i Cloetta Center med 4-3.

Återstår att se om det är fyra mål som krävs för seger även under lördagen?

Kan Linköping hitta tillbaka till formen?

Även om Skellefteå förlorade sin senaste match så har man en god form. Tvärtemot vad moståndaren Linköping för tillfället har. Linköping har på de sex senaste matcherna endast tagit två poäng och man har saktat dlat i tabellen. Just nu återfinns man på en niondeplats bara tre poäng ovanför det skrämmande kvalseriestrecket.

Senast blev det förlust med 2-4 hemma mot Färjestad i en underhållande, het och tuff match. Bland annat drog backen Albin Lorentzon på sig ett matchstraff efter en spearing mot Joakim Hillding. Ett tecken på att det kanske finns en del frustration i Linköpingslägret med tanke på den senaste tidens resultat.

Men kanske vänder trenden under lördagen med hjälp av duon Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson. De båda spelarna fortsätter att producera för Linköping och Hjalmarsson nådde i torsdags upp till 15 gjorda mål och toppar därmed skytteligan i SHL.