Eftersnack
Publicerad: 2014-03-09

Det blev som sagt förlust borta mot Färjestad efter straffar. Efter matchen snackade vi med tränaren Hans Wallson och spelarna Joakim Lindström och Jimmie Ericsson.

Vi gick igenom matchen, hur säsongen har sett ut och deras tankar inför det slutspel som nu stundar. 



Hur upplevde du matchen, ta oss igenom den?



Joakim Lindström:

– Jag tycker att Färjestad spelade bra i början och de var hetare, de bjöd upp till tufft motstånd samtidigt som vi inte gjorde vår bästa start. Men efterhand kom vi tillbaka och det var ganska jämnt på slutet. 

– Vi hade bud på att avgöra efter kvitteringen till 2–2, det var en match som hade kunnat slutat hur som helst.



Jimmie Ericsson:

– Färjestad började lite bättre än oss, men sen upplever jag det som att vi fick ner puckar på djupet på dem och skapade då bra chanser hela tiden. De fick med sig mer utvisningar än oss, men när vi väl fick chansen i spel fem mot fyra så är vi riktigt giftiga där. 

– De lyckades också göra mål i spel fem mot fyra, annars var det en jämn match där vi hade mer puck än dem.

Hans Wallson:

– Det var kamp i matchen i 60 minuter, vi möter ett fullladdat och bra Färjestad som ville ta en direktplats in i kvartsfinalen. Innan matchen pratade vi om att försöka ta chansen bättre än vad vi gjorde mot Modo och Frölunda. Vi ville få med oss en tuff och frän match inför slutspelet.

– Jag tycker att det blir så. Det var mycket kamp och känslor, självklart är vi inte nöjda med förlusten, vi ville vinna matchen, men vi fick ändå bra svar och känsla in i fortsättningen. 



Hur har du upplevt säsongen för laget och dig själv?



Joakim Lindström:

–  Som för laget tycker jag att det har gått väldigt bra, jag har väl inte haft några större svacka och har fått varit skadefri. 

– Jag spelar med bra spelare, det har varit bra än så länge och jag hoppas att det fortsätter nu när slutspelet kommer igång. 



Jimmie Ericsson:

– Jag anser att vi har blivit bättre och bättre under hela säsongen, sen på slutet när vi inte har haft kniven mot strupen och man kanske inte gör allt precis för att vinna, då skiljer det så pass lite. Då blir det sådär.

– För egen del har det också varit samma sak, jag har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Förutom i de sista matcherna där jag inte har presterat på toppen av min nivå. 



Hur har du upplevt säsongen?

Hans Wallson:


– Vi har varit konsekventa i 55 omgångar och lett serien sen omgång två, det är en enorm bedrift att kunna ligga på topp omgång efter omgång. Alla matcherna har inte varit perfekta, men vi har hittat vägar att kunna vinna matcherna och det är vad det handlar om på elitnivå.

– Jag tycker sen att det är många i laget som har vuxit under säsongen. Du har framförallt de yngre killarna. 

Viktor Arvidsson har tagit ett kliv sen ifjol, jag tycker att Oscar Möller har tagit ett gigantiskt kliv, för att nämna några. Även de yngre, Arvid Lundberg var det inte många som trodde på innan säsongen. Han spelar nu mellan 15 och 20 minuter, juniorback. Vi har Anton Lindholm här ikväll (läs igår) som också har vuxit, Sebastian Aho. Oskar Sundqvist som inte hade så stora förväntningar på innan säsongen, men som har spelat väldigt mycket.  Vi har gett våra unga killar möjligheten att spela SHL och jag tycker att de har tagit chansen när de har fått den.


– Sen vill jag även lyfta fram Erik Forssell, en spelare som inte får så många rubriker men som gör ett hiskeligt jobb för laget, en annan spelare som heller inte får många rubriker men jobbar kopiöst är Pontus Petterström. Du har Jimmie Ericsson, Joakim Lindström, Pierre-Édouard Bellemare, Fredrik Lindgren, Niclas Burström. Vi har en bra mix i laget.



Alla tre ser självklart fram emot det stundande slutspelet som drar igång för Skellefteås del på lördag med hemmamatch. 



Joakim Lindström:


– Jag har en skön känsla inför slutspelet och det är alltid en härlig tid på året när vi kommer till slutspelet, det är då det är dags, det är häftigt. Sen tycker jag att vi går in i det med ett bra självförtroende i gruppen och vi litar på vårt spel.



Jimmie Ericsson:

– Det är alltid roligt med slutspel och det kryllar av vinnarskallar i vårt lag, det gör match efter match, det gäller bara att hitta vägar att vinna matcherna.



Hans Wallson: 


– Först och främst ska det bli fantastiskt att det börjar, vi har varit klara ett bra tag och nu den sista veckan kommer vi att förbereda dels vår spelstrategi och toppa oss fysiskt. 

– Sen är det bara att köra på, det här en härlig upplevelse man får vara med om och vi ser fram emot den. Matchen mot Färjestad var en viktig match att få inför slutspelet, det var kampkänslan och koncentration som vi tar med oss in i kvartsfinalen, det kändes viktigt.



Hans Wallson fick de sista orden och han uppmanar alla att sluta upp i Skellefteå Kraft Arena och heja fram laget. 




– Vi ser fram emot festen och slutspelet och hoppas att vi får uppleva samma tryck i Skellefteå Kraft Arena som vi hade ifjol i slutspelet. Då var det enormt och det gav oss en enorm kraft. Ni är vår sjätte utespelare och vi kommer behöva all hjälp som vi kan få från er.
 För tillsammans kommer vi att kunna ge oss möjligheten att vinna igen och skriva historia, det är vårt mål. 



ANDERS ANDERSSON