Aaltonen regissör när Skellefteå räddade oavgjort
Publicerad: 2018-12-04
I Skellefteås första Kvartsfinal i årets Champions Hockey League tog man emot HC Pilsen på hemmaplan. Trots tre chanser att spela powerplay i den första perioden lyckades man inte få hål på gästerna som istället kunde göra ett ledningsmål. Efter en svag hemmainledning i den andra perioden kunde sedan Pilsen gå ifrån till 0-3. Trots tung uppförsbacke kunde dock Skellefteå komma ut riktigt bra i den tredje perioden och efter en stark forcering kom man ikapp till 3-3 som också blev slutresultatet.

Ingen utdelning i powerplay

Skellefteå kommer till farligt anfall direkt i den första perioden. Det är dock trångt i gästernas försvarszon och trots att spelet förläggs där har hemmalaget lite svårt att komma till avslut. Man får dessutom två chanser att spela powerplay men kommer knappt ens till avslut under de bägge försöken.

Istället är det Pilsen som tar ledningen efter en individuell prestation av Milan Gulas som sätter 0-1 med en snygg backhand. När Skellefteå därefter får chansen att spela powerplay så döms först mål men efter videogranskning döms målet bort. Skellefteå avslutar dock perioden bra och sapar fler chanser än i inledningen.

Skellefteå tappar

Skellefteå skapar en bra chans direkt men får inte till avslutet. Istället får gästerna sin första chans i powerplay som visserligen blir resultatlös men omedelbart efter att utvisningstiden gått ut stjäl man pucken på offensiv blå och man kan ensam med Mantas Armalis sätta 0-2. Därefter spelar gästerna ut AIK och kan då också sätta 0-3.

AIK begär timeout och tycks faktiskt få ordning på spelet. I den andra halvan av perioden så har man plötsligt ett klart spelövertag och skapar gott om fina målchanser. Trots många lägen och bra spel lyckas man dock inte få in någon reducering och gästerna tar med sig sin tremålsledning in i paus.

Men Skellefteå vänder igen

Hemmalaget inleder även den tredje perioden bra. Gästernas försvar är dock kompakt och man visar även upp ett starkt målvaktsspel. Knappt åtta minuter in i perioden kommer den efterlängtade reduceringen när Juhamatti Aaltonen sätter 1-3 lågt vid vänster stolpe.

Aaltonen är även mannen bakom nästa mål när han spelar fram Linus Lindström som kan sätta 2-3 i närmast öppet mål. Och några minuter senare kommer även kvitteringen när Linus Lindström kliver fram och stänker upp 3-3 i nättaket. Matchen slutar oavgjord efter en strålande tredje period från AIK.