Seger i match som innehöll det mesta
Publicerad: 2013-11-12

I Cloetta Center utspelade sig matchen mellan Linköpings HC och Skellefteå AIK. Det var den första matchen för lagen efter landslagsuppehållet och som utlovat skulle det bli öppet spel med farliga chanser åt båda håll, som det brukar bli när dessa två lag drabbar samman.

Första perioden gav matchens första mål efter 13:06 när Oscar Möller kunde sätta pucken bakom Christian Engstrand. Detta efter ett förarbete signerat Joakim Lindström, som på egen hand tog sig förbi hemmalagest försvar. Svar på tal gav hemmalaget redan 16:10 när man kvitterade till 1-1 genom Chad Kolarik, ass. Daniel Grillfors, Jonas Junland. Det var ett hårt slagskott av amerikanen efter en inbrytning från kanten.

Ett något hafsigt spel följde därefter. Flera chanser utspelade sig och med bara två sekunder kvar av perioden stänkte Joakim Lindström in ett utökande 2-1-mål efter assist från Bud Holloway och Jimmie Ericsson (som vann pucken i tekningen). Skott på mål i första period: 7-10 till Skellefteå AIK.

Den andra perioden inleddes med ett rafflande målvintervall. Bara efter 0:50 kvitterade hemmalagets Chad Kolarik (igen) till 2-2 efter att brutit en passning och sedan åkt för friläge samt avslut. Ass. Sebastian Karlsson. 12 sekunder senare tog bortalaget tillbaka ledningen. 2-3-målet kom genom Oskar Sundqvist, ass. Melker Karlsson, Petter Emanuelsson. Farliga lägen utspelade sig åt båda hållen och matchen innehöll det mesta. En ruffingsituation utspelade sig efter att Joakim Lindsröm och Simon Hjalmarsson hamnat i närkamp med varandra. Återigen syntes det att båda lagen var sugna på att plocka en seger efter landslagsuppehållet.

Efter ett längre tryck av Linköping vände spelet och Skellefteå AIK:s Bud Holloway satte, med tre minuter kvar av perioden, sitt första SHL-mål denna säsong och matchens 2-4 mål. Ass. Oscar Sundqvist. Skott på mål i den andra perioden: 16-11 till Linköpings HC.

Vad skulle då den tredje perioden innehålla? Jo, ännu ett reduceringsmål från Linköpings HC (3-4), men längre än så kom inte hemmalgaet när Skellefteå AIK gick segrande ur kvällens match i Cloetta Center. Linus Hultström sköt ett handledsskott i nät högt på Svenssons stötsid, ass. Eric Himelfarb, Joachim Rohdin. Linköping pressade därefter på men Skelleftå AIK stod emot. Skott på mål i den tredje perioden: 13-7 till Linköpings HC.

Se mer info på : SHL ARENA