Sudden krävdes i het träningsmatch
Publicerad: 2020-09-09
Referat
Det blev betydligt jämnare när Luleå och Skellefteå AIK drabbade samman denna gång. Efter momentumskiften och ledningar åt båda håll drog norrbottningarna till slut längsta strået i förlängning.

Om man skulle lyckas hålla ner utvisningsminuterna var den gemensamma frågeställningen inför kvällens match och det var i just powerplay första målet kom, signerat hemmalagets Petter Emanuelsson. AIK replikerade dock snabbt med mål i samma spelform efter precist prickskytte av Kapten Möller. Några minuter senare skulle även ett ledningsmål komma efter att Hugg snyggt styrt in ett skott från Wilsby.

Andra perioden inleddes med hårt spel och högt tempo där vi kunde skapa flertalet fina chanser genom bland andra Robertsson, Olofsson och Kiiskinen. Målet stod de rödklädda för däremot efter att Muzik förvaltat sina egna retur. Kampen fortsatte sedan i tredje med ett rejält ställningskrig, chanser åt båda håll och lite SHL-puls på rivalmötet. De gulsvarta hade bud på mål i såväl PP som PK men Luleå fick in trean först, efter en sargstuds bakom mål. Skam den som ger sig för kort därpå drar fartfyllda Frödén sista gubben och flippar iskallt upp kvitteringen i nättaket.

AIK hade sedan chansen att avgöra i ett sent numerärt överläge men det skulle krävas förlängning för att skilja på dessa rivaler åt. Där var det full fart med de enorma 3 mot 3-ytorna som uppstår och efter en kontring och screening kunde Victor Berglund slutligen avgöra för hemmalaget. Lindvall stod för en överlag stabil, och även TV-vänlig insats, i målet med flera svettiga räddningskavalkader, i synnerhet mot slutet. Nu laddar han och manskapet om för veckans derby då Björklöven väntar på fredag.

MATCHFAKTA:
Luleå Hockey - Skellefteå AIK 4-3 e förl
(1-2, 1-0, 1-1, 1-0)
Mål: Möller, Hugg, Frödén.
Assist: Morley, J. Lindström, Wilsby, Berggren, Johnson, Sundsvik.
Målvakt: Gustaf Lindvall.
Skott: 27-22 (5-5, 9-10, 11-6, 2-1).
Tekningar: 31-20.
Utv-min: 14-10.

Samuel Söderlund