Stark vändning gav ljuvlig premiärvinst
Publicerad: 2017-09-19
Vad som länge såg ut att bli en olycklig historia blev istället till en saga med ett sockersött slut. Skellefteå AIK skopade hem årets debutmatch efter en kombination av ihärdighet och precision.

Matchen började i nästan klichéartat premiärtempo där de ofarliga chanserna snarare var regel än undantag. AIK kopplade sedan greppet ju längre perioden gick och hade finfina lägen i såväl PP som spel fem mot fem. Närmast var Simon Krekula som hade en puck dansandes förbi ena stolpen.

Simon var en i raden av de som hade bud på ledning i en period som var klart dominant från vår sida. Trots detta skulle Karlskrona gå till pausvila med ledning, efter att SHL-debutanten Carl Persson (med viss hjälp) vevat in ledningen på hemmalagets första skott för perioden.

"Skön start på säsongen"

Mittperioden blev en klassisk transportsträcka med brist på chanser även där. I tredje rasslade det till däremot - två gånger om. Lindström får först tid att sikta in sig och snärtar snyggt in 1-1. Kort därpå får han ett likvärdigt läge och vips så är AIK i förarsätet. Ett förarsäte de sitter stadigt i perioden ut och trepoängaren är i väskan på flyget hem.

– Vi fortsätter att köra och fick in två puckar där, det var skönt. Det var sådär av mig. Jag fick in två mål i tredje och det var en skön start på säsongen. Det är alltid lite nervöst första matchen så det är skönt att börja med en vinst, sa matchhjälten Lindström till C More efter matchen.