Inför Skellefteå AIK - Luleå
Publicerad: 2021-03-09
Det vankas äntligen SHL-match igen och vi river igång med ett rivalmöte direkt. Luleå gästar och här hoppas Klockare få se ett vassare PP. "Vi har gjort en rätt stor ommöblering", säger coachen. Läs hela lägesrapporten här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 13 forwards och 7 backar i denna match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknade spelare:
– Niclas Burström
– Simon Robertsson

• Siffror inför matchen:
#45 Oscar Möller hade en stark vecka på vår bortaturné sist. Han stod för mål i samtliga 3 matcher, plus ett assist. Totalt har han gjort 14 mål denna säsong.

#58 Oskar Nilsson hade också en bra vecka med 3 assist som facit. Han leder backarnas interna poängliga med sina 23 poäng och toppar även vår plusminusliga med sina +18.

Tränarsnack, Stefan Klockare:
Vad blir viktigt att tänka på ikväll?
– Det är dags att vi tar en hemmaseger mot Luleå nu, det var ett tag sedan, och vi har presterat väldigt bra mot dem på bortaplan. Nu är det omstart också, så något vi pratat om är att vi vill komma väl förberedda när pucken släpps. Vi har inte tid att låta Luleå få ta initiativet utan vi vill ta tag i taktpinnen där ute.

Har vi gjort några förändringar i formationerna?
– Vi har gjort en rätt stor ommöblering av vårt powerplay och det har sett bra ut på de träningar då vi nött den spelformen. Det har blivit en del mål och framför allt har pucktempot varit grymt bra. I kedjorna i övrigt är det inga större ändringar.

Stödbiljetter:
Klicka här för att köpa via hemsidan
• Swisha 50 kr till 123 513 93 32

TV/media:
• Kvällens match har nedsläpp kl 18.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på kanalen C More Live samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Line-up och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
Instagram
Facebook
Twitter

Samuel Söderlund