Bra debut av Holloway
Publicerad: 2016-12-21
Det var två saker som gjorde onsdagens match mot Malmö speciell i Skellefteå. Dels var det Bud Holloways första match efter återkomsten, eller hemkomsten, till Skellefteå. Sedan var det också Erik Forsells första match i Skellefteå i Malmötröja. Och det var Holloway som skulle gå segrande ur striden efter att Skellefteå vunnit med 3-0. Holloway var inte inblandad i målen men gjorde en kanonmatch med flera snygga passningar och bra målchanser. I hemmalaget var också Joni Ortio i mål direkt bländande, igen!

Möller ger Skellefteå ledningen

Matchen inleds i högt tempo med två högst aktiva lag som bägge skapar en hel del chanser framåt och även spelar rätt fysiskt. När klockan närmar sig halva perioden kommer matchens första utvisningar och bägge lagen får korta sekvenser i powerplay som dock inte ger utdelning åt något håll.

Med knappt fyra minuter kvar av den första perioden kommer hemmalagets ledningsmål när Joakim Lindström får gott om tid och då snyggt kan spela fram Oscar Möller som gör 1-0. Efter målet är det dock Malmö som har riktigt bra tryck mot hemmamålet men Joni Ortio är bra med i målet och AIK behåller ledningen in i paus.

Det haglar utvisningar

Skellefteå inleder den andra perioden strålande och spelar ut Malmö ordentligt i långa anfall med ett flertal riktigt bra målchanser för bland andra Joakim Lindström. Med 6:35 på klockan ligger pucken i Malmös mål men målet döms bort då Christopher Nihlstorp i gästernas mål bedöms ha blivit hindrad i samband med målet.

Skellefteå fortsätter ösa på och Jesper Olofsson är riktigt nära när han träffar stolpen efter drygt 13 minuters spel. En rad utvisningar följer där bland annat Pär Lindholm får matchstraff för att han ska ha sparkat Nihlstorp. Malmö drar dock på sig en hel rad egna utvisningar och det blir inget långt sammanhållet powerplay-spel för gästerna.

Hemmamålen kommer

Hemmalaget inleder piggt även i den tredje perioden och efter knappt fyra minuters spel kommer också välförtjänt utdelningen när Linus Lindström styr in ett skott från Andrew Calof till 2-0. Skellefteå fortsätter att spela bra, Holloway hittar Jesper Olofsson med ett snyggt pass och får en utvisning med sig.

I powerplay får sedan Holloway själv helt öppet läge men klubban går av i skottet. Istället är det Oscar Möller som får sätta 3-0 i powerplay med ett välriktat skott från blå. Hemmalaget kontrollerar spelet mycket tryggt och säkert efter Möllers mål och vinner rättvist efter en väl genomförd match.