Bert Robertsson: "fullt påkopplade och skapar goda vanor"
Publicerad: 2016-03-02

Skellefteå AIK kunde genom gårkvällens tvåpoängare mot Karlskrona bärga klubbens fjärde raka serieseger. Men grundserien är inte färdigspelad. Ännu återstår tre matcher, och då gäller det att inte slappna av utan fortsätta det noggranna arbetet för att komma väl förberedda till slutspelet.

Trots spelövertag och gott om målchanser låg Skellefteå AIK under i mötet med Karlskrona då det återstod tio minuter av den sista perioden. Då klev Mattias Ritola in och kvitterade, för att sedan även ge laget extrapoängen i förlängningen.

- Vi vann matchen, det var vad vi strävade efter, kommenterar Bert Robertsson och fortsätter:

- Det var annars en svängig och lite kaosartad match, även om vi var överlägsna i första och hade ett spelmässigt övertag i andra så lyckades vi inte riktigt förvalta de chanser vi hade. Vi mötte ett hårt kämpande Karlskrona och då måste vi vara vassare. Att vi sedan vänder tillbaka matchen och vinner är starkt. Det gäller att inte underskatta något lag, och vi är väldigt nöjda att få med oss två poäng från den matchen.

Vinsten mot Karlskrona innebar att seriesegern säkrades, men grundserien är inte färdigspelad. Härnäst väntar hemmamöte med Djurgården, ett lag som hemmabesegrade MODO med 5-4 (3-0, 1-2, 1-2) senast.

Även mot AIK har de varit starka den här säsongen och vunnit båda mötena på Hovet med 2-1, men i Skellefteå Kraft Arena blev det under mellandagarna vinst för hemmalaget med 5-2. Robertsson hoppas att hans manskap ska hålla uppe skärpan.

- Det gäller att vi nu fortsätter med samma inställning och samma goda vanor som tidigare under säsongen. Det här blir ett bra test för oss om vi kan mobilisera oss mot ett Djurgården som ska positionera sig inför slutspelet.

- Det är några tuffa matcher som väntar oss även framöver så det gäller att vi inte slappnar av nu, att vi är fullt påkopplade och skapar oss goda vanor inför kommande slutspel också.

Anton Lindholm fick kliva av i senaste matchen, då även Martin Lundberg, Erik Hanses, Fredrik Lindgren och Jimmie Ericsson saknades. Av dessa verkar endast Lindgren vara tillbaka i spel till morgondagen, men Linus Lindström från juniorlaget fyller på i truppen även fortsättningsvis.

 

Anna Hägglund