Seriepremiär!
Publicerad: 2020-10-14
Ikväll är det dags för en efterlängtad seriepremiär då damlaget möter Luleå Hockey på bortaplan.

Ikväll är det dags för första seriematchen i DamEttan Norra som spelas mot Luleå Hockey på bortaplan (hemmapremiär på söndag). Damlagets tränare Kajsa Östlund fick ett par frågor inför starten.

Seriepremiär ikväll, hur ser läget ut i laget?
– Spelarna är förväntansfulla att få dra igång seriespelet. Kharma Pavval har hjärnskakning och kommer inte till spel och Selina Aho dras med ryggbesvär och är osäker till spel.

Tillägg: Lisa Berg uteblir också från matchen.

Lång försäsong, vad har ni gjort för att förbereda er på bästa sätt?
– Vi har haft bra kontinuitet i träning och matcher under hela försäsongen och följt den plan vi satt upp. På fysen har vi fortsatt fokusera på styrka och kondition men lagt in mer snabbhetsträning än tidigare. På isen har vi jobbat med våra grunder i spelet där vi fokuserat extra mycket på vårt spel med puck. Vi har även på ett mer strukturerat sätt än tidigare jobbat med individuell teknik och skicklighet. Träningsmatcher har spelats mot både damlag och lokala U15- och U16-lag, har varit bra utmaningar för oss. Upplever att vi hela tiden tagit steg framåt i processen och spelarna har gjort fina framsteg både individuellt och i spelet tillsammans. Vi är mycket inspirerade att få börja spela om poäng.

Skellefteå AIK:s damlag har 5 nya spelare till den här säsongen:
Liv Jonsson (b), Kharma Pavval (f), Julia Nilsson (mv), Romana Kosecka (f) och Laura Lerchova(f).

Se hela truppen här>
Hela spelschemat hittar ni här>
Köp årskort och stödbiljetter>

Olivia Granlund