Pudas matchvinnare för Skellefteå
Publicerad: 2019-12-07
Det bjöds inte på någon direkt välspelad match när Skellefteå AIK tog emot Leksand på lördagen. Gästerna kunde ta ledningen i mittperioden men med två minuter kvar av densamma kunde Skellefteå vända med två snabba mål. I den tredje lyckades gästerna kvittera men Skellefteå fick det sista ordet när Jonathan Pudas avgjorde med 3-2 i powerplay. Pudas blev därmed tvåmålsskytt i matchen och får ses som hemmalagets store matchhjälte.

Trött i första perioden

Den första perioden slutar mållös efter att egentligen inget av lagen varit speciellt nära utdelning. Det känns som att ordnat försvarsspel är i fokus från bägge håll, för speciellt mycket framåt blir det inte alls.

Att lagen inte riktigt får till det i det offensiva spelet märks inte minst när först Skellefteå och sedan Leksand får möjlighet i numerärt överläge. Detta då man överträffar varandra i slarv och misstag. Hemmalaget har dock övertag i puckinnehav och initiativet i spelet men man gör väldigt lite av det.

Utdelningen kommer

Den andra perioden är bara en minut gammal när första målet kommer. Efter att Skellefteå gjort ett misstag i försvaret och bägge spelarna som är med hemåt gått på samma bortaspelare så friställs Mattias Ritola helt. Han kan då retfullt enkelt åka in med pucken i mål till 0-1.

Först i slutet av perioden kan Skellefteå replikera. Efter en snygg framspelning från Philip Broberg kan Oscar Möller stänka 1-1 rakt upp in nättaket. Bara tio sekunder senare så kommer också 2-1 efter att ett höstlöv från blålinjen av Jonathan Pudas letat sig in bakom Janne Juvonen i gästernas mål.

Skellefteå vinner

Leksand kommer ut klart bättre än i de föregående perioderna i den tredje. Man skapar en hel del lägen och efter drygt sex minuters spel kommer kvitteringen efter ett stenhårt direktskott från Daniel Olsson-Trkulja till 2-2. AIK tycks dock vakna till något efter målet och spelar bättre igen.

När hemmalaget sedan får spela powerplay med drygt fem minuter kvar så kan Jonathan Pudas sätta 3-2 med sitt andra mål för kvällen. Snygg framspelning dessförinnan från Joakim Lindström. Leksand jagar efter kvittering i slutminuterna och plockar också ut Juvonen men man lyckas inte få in pucken och Skellefteå vinner.