Avancerar till direktkval – det blir motståndet
Publicerad: 2022-03-14
Efter en publikfest och vinst hemma mot Björklöven i lördags har Skellefteå AIK avancerat till direktkval till SDHL. Första matchen blir på hemmaplan på onsdag – mot Göteborg HC.

Lördagens match mot Björklöven hemma blev avgörande för matchserien. Efter en skakig första period kunde Skellefteå AIK ta ledningen i andra genom Laura Lerchova. Efter 60 minuter slutar matchen med en seger med 4-0 och en plats i direktkvalet. En av de kanske största snackisarna är publiksiffran - 875 åskådare. Det är den näst högsta publiksiffran av alla svenska dammatcher den här säsongen, inklusive SDHL.

– Björklöven är bättre än oss i första perioden men tack vare bra försvarsspel och målvaktsspel får dom inget utav deras tidiga forcering. Efter 1-0 i början av andra börjar vi spela mer avslappnat med bättre struktur, vi får längre anfall och tar över matchen allt mer. Matcherna mot Björklöven innebär alltid en extra nerv och jag tycker vi hanterat denna matchserie väldigt bra, 9 mål framåt, 0 mål bakåt och överlag ett kontrollerat spel från vår sida, berättar huvudtränare Kajsa Östlund.

Nu väntar spel i bäst av tre matcher i direktkvalet mot Göteborg HC, som haft en tuff säsong i SDHL. Första matchen spelas hemma i Skellefteå Kraft Arena på onsdasg klockan 19:00 följt av returmöte på bortaplan på lördag 16:00 (Angered Arena) och eventuellt söndag 12:30 (Angered Arena).

Säkra din biljett till onsdagens match och stötta laget i jakten på SDHL! Köp biljetter på ske-dam.ebiljett.nu

Sofia Hedenström