Målkalas när Skellefteå vann!
Publicerad: 2020-02-29
Skellefteå AIK hade nio raka segrar i ryggen och bara segrar genom hela februari. I den sista matchen för månaden välkomnades Leksand till Skellefteå Kraft Arena och efter en match rik på såväl mål som utvisningar så kunde den tionde raka segern säkrats och laget gick alltså igenom hela månaden obesegrade. Det såg ut at bli en ganska lätt resa med ledning 2-0 efter tio minuter men matchstraff på Andreas Wingerli ändrade matchbilden och Leksand kunde både reducera och kvittra. Innan paus kom dock ett nytt hemmamål och sedan rann det iväg ordentligt i den andra perioden och till sist kunde segersiffrorna skrivas till hela 8-2.

Det regnar mål och utvisningar

Gästande Leksand inleder den första perioden piggast och skapar tre raka hyfsade chanser under periodens första minuter, samtliga efter spelvändningar. Skellefteå kommer dock allt mer och känns giftiga när de lyckas få fast spelet nere i anfallszon. Efter drygt sex minuter kommer också ledningsmålet för hemmalaget då Oscar Möller stänker in 1-0 högt bakom Janne Juvonen i Leksands mål.

Halvvägs in i perioden kommer också 2-0 efter att även Joakim Lindström passat på att prickskjuta högt bakom Juvonen som är chanslös igen. Skellefteå får sedan spela powerplay men det avbryts då Andreas Wingerli drabbas av matchstraff efter att ha kolliderat med Juvonen. I spelet fyra mot fyra som följer passar Leksand på at reducera till 2-1 efter ett kanonskott från Marek Hrivik. Utvisningarna fortsätter att hagla och i spel fem mot tre kan Leksand kvittera till 2-2 efter backskott från Daniel Gunnarsson. Men det är inte slut där, i periodens sista minut återtar AIK ledningen efter 3-2 av Robin Alvarez i powerplay.

Skellefteå dödligt effektivt

Utvisningarnas tid är inte över och när Skellefteå får spela powerplay direkt i den andra perioden kommer också 4-2 efter att Niclas Burström slagit in en retur. Några minuter senare smäller det igen när Philip Broberg fångar upp en puck i anfallszon och prickskjuter in 5-2, hans första mål för säsongen.

Efter halva den andra perioden så får gästerna också chansen med en man mer på iden men man lyckas inte få någon utdelning. Man fortsätter dock att spela bra även efter utvisningstiden runnit ut och spelmässigt så är gästerna fortfarande klart med i matchen, trots Skellefteås övertag målmässigt. Efter en snygg brytning på offensiv blå blir Joakim Lindström helt fri och en lika snygg dragning senare ligger pucken i mål för 6-2.

Mera mål, mera utvisningar

Det känns en smula avslaget inledningsvis i den tredje perioden, vilket kanske är förståeligt då matchen känns rätt avgjord. Richard Hug är när att kunna utöka hemmaledningen efter fem minuter men få inte in pucken. Med drygt åtta minuter kvar kommer matchens andra hårt dömda matchstraff när Philip Samuelsson får lämna för en spearing.

I efterföljande powerplay gör Robin Alvarez 7-2, följt av Richard Hugg 8-2 som också blir slutresultatet. Skellefteå vinner rättvist i en match som blev något märklig efter alla utvisningar. I spelet fem mot fem kändes dock hemmalaget starka och även om Leksand hade några bra minuter i slutet av första var det aldrig riktigt nära.