Skellefteå AIK:s första förlust för säsongen
Publicerad: 2016-10-01

Inom loppet av 13 minuter hade HV71 ryckt ifrån till 4-0 hemma i Jönköping. Ett sargat och tunt Skellefteå AIK förmådde aldrig att resa sig, trots att man spelade upp sig och vann skotten. HV71 spelade både tight och defensivt skickligt matchen igenom, vilket blev matchavgörande tillsammans med effektiviteten. HV71 var numret större och tvåmålsskyttarna Erik Andersson och Martin Thörnberg såg till att segern gick relativt ohotad till hemmalaget.

Med många tunga namn på skadelistan skulle Skellefteå AIK försöka mantra och överlista ett hungrigt och vinstsuget HV71, som har två tyngre förluster på de två senaste omgångarna. HV71 börjar matchen lysande. 1-0 i spel fem mot tre blir snabbt till 2-0 genom Erik Andersson, som skulle komma att spela lysande hockey under resten av kvällen. När Chris Abbott styr in pucken till 4-0 står klockan på 12.35 och Skellefteå AIK:s spelare känns väldigt långt borta i de flesta av situationerna ute på isen. Efter dessa fyra bakslag spelar dock bortalaget upp sig och innan perioden tar slut har vi räknat upp till fjorton skott för hemmalaget, kontra de tolv som bortalaget fått iväg mot Söderström i hemmakassen.

Andra perioden går till gästerna, dock har matchen slagits av lite, vilket märks både på tempo och i närkamperna. Med lite tur har Skellefteå AIK reducerat i period två, men HV71 står upp riktigt bra och de ordentliga lägen som Skellefteå skulle ha behövt dyker aldrig riktigt upp. Söderström spelar fortfarande bra i HV71-målet och även fast Skellefteå vinner skottstatistiken med 6-11 så håller han nollan även denna period ut.

Emil Pettersson, nyförvärvet från Modo, gör mål för andra matchen i rad när han tillslut lyckas överlista Söderström med ett snabbt avslut nära mål. Men det är inte bortalagets kväll ikväll. Istället är det Erik Anderssons och Martin Thörnbergs kväll, då de skickar in 5-1 och 6-1 och stänger matchen helt. I sista minuten gör HV71 även slutresultatet 7-1, vilket får ses som rättvisa siffror. Både på grund av effektiviteten, men även försvarsspelet som i många stunder var intakt hos Smålänningarna.