Kvartsfinal 3: Hans Wallson
Publicerad: 2014-03-18

Skellefteå AIK har fått en bra start i kvartsfinalen mot HV71. Men det är först till fyra som gäller och redan imorgon får HV chans till reducering, samtidigt som AIK siktar på 3-0 i matcher. Därför hoppas Hans Wallson på samma stöd som i senaste hemmamatchen.

Den andra kvartsfinalen startade i ett högt tempo, något som passade Skellefteå AIK och man tog ledningen i matchen.

- Vi startade matchen riktigt bra, en kanonbra förstaperiod, kommenterar Hans Wallson.

- Vi gjorde 2-0 och hade bra kontroll, men sen när de gjorde 1-2 så fick de ny energi. Trots det så gjorde vi en bra andra. Vi hade tre boxplay och fick jobba hårt, och vi dödade dem på ett fantastiskt sätt. Och trots att vi spelade så mycket med en man mindre så släppte vi bara till sju skott i den perioden.

Tidigt i tredje perioden lyckades HV få in en kvittering, något som väckte publiken och gav hemmalaget extra energi. Wallson och hans manskap tog då time out, något som gav effekt.

- Efter att vi sen tog time out så fick vi ordning och reda igen. Och att sedan Fredrik (Lindgren) kunna avgöra i slutskedet av matchen, det var inte fel läge att göra mål.

Nu är det först till fyra vinster som gäller och slutspelet ger en lite annan karaktär till matcherna. Wallson konstaterar att det inte alltid är skönspel, men hårt jobb för en ny seger.

- Alla matcher är inte perfekta, men det gäller att fortsätta jobba för att hitta vägar att vinna. Och vi hittade en fantastisk väg.

Skellefteå AIK ger sig nu ut på jakt efter tredje vinsten i denna kvartsfinalsserie.

- Vi ser fram emot nästa match och ska nu ladda om inför den, för oss gäller inget annat än vinst och det gäller att mobilisera kraft och energi, säger Wallson.

Imorgon är det dags för andra hemmamatchen i denna kvartsfinalserie. Den förra matchen fick en fantastik inramning genom klackens tifo. Ett stöd som betyder mycket menar Wallson.

- Det var helt magiskt här hemma senast! North Power bjöd på ett grymt tifo och de fick igång hela arenan. Vi var lite rostiga efter att ha varit matchlediga, men det var inte de. Publikens stöd betyder otroligt mycket.

 

Biljett Skellefteå AIK

 

Anna Hägglund