Växjö behövde två och en halv minut för att segra 4-0
Publicerad: 2016-11-19

Skellefteå AIK - Växjö Lakers var länge en mållös tillställning.

Smålänningarna behövde bara två och en halv minut för att göra fyra mål och stänga matchen helt efter att Skellefteå AIK inte hängt med i tempot under en kort stund i sista perioden.

Period 1

Oscar Möllers första match och målvaktsbyte i Skellefteå när man gästar Växjö ikväll. En match som inleds med spelövertag för Växjö, samtidigt som Skellefteå verkar ha kontroll över försvarsspelet. Målchanserna är inte många under perioden, men de dyker upp slumpartat för bägge laget. Växjö inleder bäst, men matchen svänger tre gånger om under periodens gång. Skellefteå tar över ungefär halvvägs in i perioden och skapar chanser, bland annat genom Andrew Calof som får lägen från mitt i slottet. Växjös anfall vill inte vara sämre och ställer Gustaf Lindvall på stora prov under den andra delen av perioden. Mot slutet tar Skellefteå återigen över och får även spela powerplay under de två sista minuterna. Perioden slutar dock mållöst.

Period 2

Matchen är ingen sprudlande tillställning eftersom målchanser är avsaknade. Växjö har den större kontrollen över perioden och visar att hemmalaget vill göra sina supportrar tillfreds genom försök till inspel och målchanser som många skulle anse som kreativa. Skellefteå kommer inte riktigt upp i banan förrän efter cirka tio minuter in i perioden. Men även där är Växjö kreativa och kommer relativt lätt ur zonen, på många olika sätt. Skellefteå AIK tar sakta över matchen med tiden och den pressen avbryts inte förrän man drabbas av en utvisning under andraperiodens slutminuter. Växjö hade kunna ta ledningen i powerplay genom sina målchanser, men matchen är alltjämt mållös inför tredje akten.

Period 3

Matchen fortsätter som de tidigare perioderna, mestadels spelövertag Växjö där Skellefteå inte är ofarliga när de kommer till anfall. Det dröjer ungefär nio minuter innan Växjö får hål på Gustaf Lindvall som hittills gjort en lysande insats. Det är Geoff Platt som hittar en lucka och prickar in 1-0 i en spelvändning. 21 sekunder senare avslutar Josh Hennessy ett anfall som betyder 2-0 för hemmalaget. Växjö får verkligen fart på sin effektivitet och bara 50 sekunder efter det senaste målet så är det Olli Palola som sätter 3-0 mellan benen på Lindvall som får uppleva tre minuters mardröm den här kvällen. 50.43 minuter in i matchen fortsätter raset för Skellefteå då Erik Josefsson gör 4-0 i en ensam position framför Skellefteåmålet. Växjö gick på knockout under tre minuter och vann matchen rättvist då effektiviteten fanns där de behövde den som mest.