Skellefteå AIK förlorade sista seriematchen
Publicerad: 2016-03-08

I säsongens sista seriematch tog Skellefteå AIK emot HV71 och efter en jämn match var det till sist gästerna som kunde säkra segern med resultatet 1-2. Hemmalaget spelade bitvis bra men hade svårt att få utdelning. Först i den tredje perioden visade man klass framåt men då räckte det bara till ett mål framåt genom Patrik Zackrisson. I Skellefteå fick de två unga spelarna Filip Berglund och Anton Danielsson chansen att spela och bägge gjorde riktigt bra insatser.

HV71 tar ledningen

Skellefteå skapar ett par bra chanser i inledningen av den första perioden och när man sedan får spela tidigt powerplay så kommer ännu fler men utan utdelning. Istället är det gästande HV71 som gör 0-1 precis som man blivit fem man, målet görs via ett dragskott från Emil Johansson. Man är också nära att göra ett till mål direkt när Erik Christensen kommer fri men han missar.

Skellefteå får sedan ännu en chans att spela med en man mer men man lyckas inte utnyttja den möjligheten heller, däremot behåller man ett bra tryck mot bortamålet även efter utvisningen. Fredrik Lindgren är närmast att göra mål för Skellefteå i den första perioden när han träffar stolpen.

Sent mål av gästerna

HV71 får spela et tidigt powerplay men har svårt att få ordning på spelet. Tillbaka i spel fem mot fem har Skellefteå mer puck och initiativet i spelet men man har svårt att omsätta detta i målchanser och känns rätt uddlösa.

HV71 sticker mellan med hyfsade lägen av och till men har svårt att få längre anfall, samtidigt känns man hetare när lägen väl uppstår och är närmre utdelning än Skellefteå. I periodens sista minut är Jimmie Ericsson nära att kvittera men istället vänder spelet och Simon Önerud får något billigt göra 0-2 för gästerna.

Nära upphämtning

Skellefteå skapar en jättechans direkt i den tredje perioden efter snyggt spel från Andrew Calof. Strax därefter kommer också reduceringen när Patrik Zackrisson gör 1-2 framspelad av Martin Lundberg. Halvvägs in i perioden ger fortsatt hemmatryck utdelning i form av nytt powerplay men man lyckas inte få in pucken bakom Erik Ersberg i bortamålet.

Ersberg fortsätter sedan briljera med en grym räddning med plocken då Martin Lundberg blir frispelad och sånär styr in en kvittering. Med 17:48 på klockan åker Jere Karalahti ut och AIK plockar ut Markus Svensson i jakt på kvittering. Ersberg lycka dock hålla tätt och HV71 vinner.