Skellefteå AIK vann en målrik match
Publicerad: 2014-03-19

Skellefteå AIK kom ut riktigt starkt och hade en 3-0 ledning efter den första perioden och hade i princip avgjort matchen. Man hade också en 5-1 ledning i den tredje perioden, men HV71 jobbade på och satte några reduceringsmål och matchen slutade till slut 6-4.

Skellefteå startade bra och fick till ett långt anfall i det första bytet som resulterade i en utvisning för bortalaget. I det efterföljande powerplayet kom också 1-0 genom Pierre- Edouard Bellemare, assist gick till Adam Pettersson. Skelleftå fortsatte att ösa på och gavs återigen chansen i powerplay efter 04.40. Fyra sekunder senare tryckte Joakim Lindström in 2-0 med ett slagskott från blå. Bortalaget tog efter målet en tidig timeout och efter detta kom man in i matchen och spelet jämnades ut. Patrik Carlsson var väldigt nära att reducera efter 10:29 med ett skott från slottet men Markus Svensson stod för en bra räddning. Istället utökade Skellefteå sin ledning efter 15:08 genom Pierre-Edouard Bellemare efter en solorajd i anfallszon. Skotten i den första perioden slutade 14-7

Andra perioden inledde med ett lägre tempo än den föregående och spelet var jämnare. Skellefteå slog av på tempot samtidigt som HV71 spelade bättre. Hemmalaget blev för första gången i matchen nertryckta i egen zon under en längre period, men HV71 lyckades inte förvalta någon av deras chanser. Skellefteå fick sedan sin tredje chans i powerplay efter 14:13 och då kom också det tredje powerplaymålet för kvällen efter sju sekunder, 4-0 efter ett skott från Joakim Lindström som Jimmie Ericsson styrde in. HV71 kunde dock reducera ganska omgående, 4-1 genom Erik Christensen som fick stå fri framför mål och slå in sin egen retur. Detta efter 16:41. Skotten i den andra perioden slutade 11-16.

Tredje perioden hann bara börja innan Jimmie Ericsson efter 00:18 grundlurade Wesslau och la in pucken i öppen kasse, 5-1 och matchen var i princip avgjord. Detta märktes i spelet då det blev rätt avslaget till en början. Skellefteå fick sitt fjärde powerplay i matchen efter 09:14. Denna gång blev det först ett mål i baken. Anton Bengtsson var den som satte 5-2 efter 10:10. Sedan gjorde man också sitt fjärde powerplaymål för kvällen. Oscar Möller var målskytten efter 11:05. HV71 fick in en till reduceringspuck och satte 6-3 efter 13:50 genom William Karlsson. Samma Karlsson satte sedan 6-4 efter 17:24 mot ett Skellefteå som redan verkade ha tagit ut segern. Resultatet stod sig matchen ut och matchserien står nu 3-0 till Skellefteå. Skotten i den sista perioden slutade 5-9.

För fullständig matchrapport se: SHL ARENA