• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Måndag Mån 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt

Uddamålsförlust mot Frölunda

22 oktober 2016 18:18

Skellefteå AIK välkomnade på lördagen Frölunda till Skellefteå Kraft Arena i en repris från SM-finalen från i våras. Precis som den gången var det Frölunda som gick vinnande ur striden efter att man gått ifrån i den andra perioden och sedan spelat av den sista perioden effektivt. I Skellefteå gjorde Henrik Hette comeback efter skada och Kyle Cumsikey debuterade för säsongen och bägge två blev målskyttar i matchen.


Hetta gör tidigt mål

Frölunda inleder perioden bäst och skapar flera farliga chanser i matchinledningen. Men det är Skellefteå som tar ledningen när man får spela powerplay och Henrik Hetta styr in 1-0 bakom Johan Gustavsson. Bägge lagen spelar med bra fart och skapar chanser i första halvan av perioden.

Frölunda tar över spelet något i andra halvan perioden och får med sig ett powerplay efter knappt 15 minuters spel. Då är man riktigt nära att kvittera bland annat då Johan Sundström träffar ribban. Skellefteå får sedan avsluta perioden i powerplay men har största delen av utvisningstiden kvar in i andra perioden.

Frölunda vänder på matchen

Skellefteås inledande powerplay leder ingenstans utan det är istället Frölunda som bjuder på en tidig kvittering när Johan Sundström gör 1-1. Frölunda ser ut att vara på väg att ta över matchen efter målet men AIK kommer tillbaka när perioden närmar sig halvvägs.

Efter en bortautvisning får Skellefteå chansen att spela powerplay men man får inte riktigt till det utan slarvar bort en hel del tid och blir hårt checkade av gästerna. Med drygt tre minuter kvar av perioden gör Frölunda 1-2 efter en styrning från Sebastian Stålberg.

Frölunda vinner

Skellefteå jagar efter kvittering i inledningen av den tredje perioden men man har svårt att komma till klara målchanser. Inte heller då man får chansen att spela powerplay skapar man några direkta farligheter. Även Frölunda får en chans i spelformen men utan utdelning.

Med drygt sex minuter kvar av perioden blir uppförsbacke ännu brantare för AIK då Niklas Lasu slår in en retur till 1-3. Svaret kommer dock direkt när Kyle Cumiskey gör 2-3 med ett välplacerat skott. Med en dryg minut kvar plockar AIK ut Ortio men närmare än så kommer man inte utan gästerna håller undan och vinner.