Uddamålsförlust mot Frölunda
Publicerad: 2016-10-22

Skellefteå AIK välkomnade på lördagen Frölunda till Skellefteå Kraft Arena i en repris från SM-finalen från i våras. Precis som den gången var det Frölunda som gick vinnande ur striden efter att man gått ifrån i den andra perioden och sedan spelat av den sista perioden effektivt. I Skellefteå gjorde Henrik Hette comeback efter skada och Kyle Cumsikey debuterade för säsongen och bägge två blev målskyttar i matchen.

Hetta gör tidigt mål

Frölunda inleder perioden bäst och skapar flera farliga chanser i matchinledningen. Men det är Skellefteå som tar ledningen när man får spela powerplay och Henrik Hetta styr in 1-0 bakom Johan Gustavsson. Bägge lagen spelar med bra fart och skapar chanser i första halvan av perioden.

Frölunda tar över spelet något i andra halvan perioden och får med sig ett powerplay efter knappt 15 minuters spel. Då är man riktigt nära att kvittera bland annat då Johan Sundström träffar ribban. Skellefteå får sedan avsluta perioden i powerplay men har största delen av utvisningstiden kvar in i andra perioden.

Frölunda vänder på matchen

Skellefteås inledande powerplay leder ingenstans utan det är istället Frölunda som bjuder på en tidig kvittering när Johan Sundström gör 1-1. Frölunda ser ut att vara på väg att ta över matchen efter målet men AIK kommer tillbaka när perioden närmar sig halvvägs.

Efter en bortautvisning får Skellefteå chansen att spela powerplay men man får inte riktigt till det utan slarvar bort en hel del tid och blir hårt checkade av gästerna. Med drygt tre minuter kvar av perioden gör Frölunda 1-2 efter en styrning från Sebastian Stålberg.

Frölunda vinner

Skellefteå jagar efter kvittering i inledningen av den tredje perioden men man har svårt att komma till klara målchanser. Inte heller då man får chansen att spela powerplay skapar man några direkta farligheter. Även Frölunda får en chans i spelformen men utan utdelning.

Med drygt sex minuter kvar av perioden blir uppförsbacke ännu brantare för AIK då Niklas Lasu slår in en retur till 1-3. Svaret kommer dock direkt när Kyle Cumiskey gör 2-3 med ett välplacerat skott. Med en dryg minut kvar plockar AIK ut Ortio men närmare än så kommer man inte utan gästerna håller undan och vinner.