Lindvall storspelade när Skellefteå vann
Publicerad: 2019-09-17
Matchreferat
Efter en riktigt bra insats kunde Skellefteå säkra seger med 3-1 mot gästande Färjestad. Gästerna kunde visserligen inleda matchen bäst och skapade en hel del chanser i den första perioden. Då visade dock Gustaf Lindvall upp riktigt fint spel och Skellefteå kunde ta med sig 1-0 in i mittperioden efter mål av Joakim Lindström. I andra kom sedan AIK igång ordentligt och kunde gå upp till 3-0 efter stundtals strålande spel från Skellefteå. Det resultatet stod sig sedan matchtiden ut efter att Skellefteå konrollerat matchen bra i den tredje perioden.

Lindvall briljerar i hemmamålet

Färjestad skapar matchens första riktiga målchans och tvingar Gustaf Lindvall till en högklassig dubbelräddning. Skellefteå kan dock också skapa en fin chans för Linus Lindström strax därefter. Hemmalaget får också spela powerplay men ett hårt kämpande Färjestad låser fast pucken efter sargen gång på gång och dödar tid effektivt.

Skellefteå ligger på hårt och forecheckar vilket ger bra tryck mot Färjestads mål i några byten i rad i andra halvan av perioden. När sedan gästerna ger Joakim Lindström lite för mycket tid och utrymme så passar han på att kliva in framför mål och pricka in 1-0 lågt vid bortre stolpen. Men sammantaget är det Färjestad som skapar flest målchanser i den första perioden, men Gustav Lindvall storspelar.

Skellefteå tar över spelet

Färjestad inleder piggast även i den andra perioden men efter knappt halva perioden så kommer Skellefteå igång ordentligt. I flera byten efter varandra så snurrar man friskt med bortalaget och skapar långa byten med tryck mot bortamålet. Närmast att få in pucken är Robin Alvarez helt ensam framför mål men han få inte in pucken.

Fortsatt bra fart ger Skellefteå chansen att spela numerärt överläge igen och då kommer direkt 2-0. Målet görs av Tom Pyatt som fångar upp pucken framför mål och sätter en backhand i nättaket. Det fina spelet fortsätter och efter briljant förarbete från Jonatan Berggren kan Albin Sundsvik göra 3-0. Färjestad hinner dock med en reducering när man sätter 3-1 i powerplay i periodens sista minut.

Skellefteå spelar av matchen

AIK inleder den tredje perioden bra med fina chanser för Pyatt följt av Linus Lindström. Man får också spela i numerärt överläge men lyckas trots fint spel inte få in pucken. Det fina spelet fortsätter dock även tillbaka i fem mot fem med fortsatt gott om lägen för Skellefteå.

Efter ett powerplay för Färjestad så ser det ut som at gästerna ska kunna ta kommandot i spelet, men Skellefteå ser otroligt starka ut ikväll. Och efter ett par byten är det återigen hemmalaget som med fart och kreativitet skapar långa anfall och chanser. Skellefteå vinner matchen rättvist efter att ha varit riktigt bra framför allt i andra halvan av matchen.