Klockare: "bättre fart på pucken och i benen"
Publicerad: 2013-11-22

Efter gårdagens förlust mot Leksands IF så gäller det att studsa tillbaka snabbt, för imorgon väntar en ny hemmamatch för Skellefteå AIK då Linköpings HC kommer på besök.

Vi närmar oss halvtid av SHL-säsongen 2013/2014. Skellefteå AIK leder serien men blev utan poäng i torsdagens match mot Leksand. Matchbilden var inte något som värmde i vinterkylan enligt Stefan Klockare.

- Vi är inte nöjda med den matchen som helhet. Vi har för dåligt passningsspel och får ingen riktig fart på spelet, vilket i vanliga fall är vårt sätt att sätta prägel på matchen. Det måste vi göra bättre.

Skellefteå AIK och Linköpings HC har mötts två gånger tidigare den här säsongen, en hemma och en borta. Båda matcherna har varit målrika och slutat med AIK-vinst (4-2 och 4-3). Karakteristiskt för möten mellan dessa lag är att de brukar bjuda på en fartfylld och underhållande hockey.

Inför lördagens möte kommer både hemmalaget och gästande Linköping från varsin hemmaförlust. Båda sannerligen inte nöjda och redo att kliva ut på isen för att få revansch.

För AIK gäller det att studsa tillbaka från torsdagen och hitta tillbaka till just hockeyn med mycket fart.

- Vi måste försöka hålla bättre fart på pucken och i benen, säger Klockare och fortsätter:

- När vi kommer till anfall så ska vi göra det samlat, inte en och en. Utan hela vägen nerifrån komma fem spelare rättvända.

Pontus Petterström har inte spelat de senaste två matcherna, och kommer inte heller till spel imorgon. Men i övrigt ser det bra ut i truppen meddelar Klockare.

- Det är bara Pontus som är borta, inget nytt efter senaste matchen.

Anna Hägglund