Uddamålsförlust mot Björklöven
Publicerad: 2018-11-17
Dam
Att utöka serieledningen var tanken när Skellefteå AIK under lördagen åkte ned till Västerbottensrivalerna Björklövens hemmaborg. I mötet mellan serieettan och -tvåan skulle Björklöven tidigt ta ett stadigt tag om matchen. Gästerna svarade upp, men inte tillräckligt och fick åka hem tomhänta.

Derbymöte, serieledarna mot tätt efterföljande tvåan. Mycket talade för en jämn och känsloladdad drabbning i Umeå under lördagen. Utvisningarna duggar tätt till en början, men ingen utdelning kommer för något av lagen. Med elva minuter spelade kommer dock hemmaledningen, och inte ens halvminuten efter det, 2–0. Resultatet håller sig perioden ut och Skellefteå går in i pausvila med en enorm uppförsbacke.

I andra perioden bättrar sig gästerna. Skellefteå får tre powerplay på rad, och i det sista kommer också reduceringen av Emelie Jönsson. Med bara ett måls skillnad växlar gästerna upp ytterligare, men kommer inte hela vägen. AIK gör ett försök och plockar målvakten i slutminuten, men kommer inte närmre. Tränaren Kajsa Östlund menar att Björklöven vann välförtjänt.

– Det går upp och ner i sporter, och det syns väldigt tydligt nu. Förra helgen spelade vi jättebra och denna helg kommer vi inte alls upp i nivå. Vi gör en väldigt svag förstaperiod. Sedan blir vi bättre och bättre ju längre matchen går, men vi kan betydligt bättre än så här.

Östlund förklarar att aggressiviteten som normalt finns i spelet inte höll den standard hon önskat.

– Vi blir väldigt passiva, och det gör också att vi blir långsamma i spelet med puck, fortsätter hon.

Tränaren menar dock att det är tydligt att laget tog kliv framåt i de två sista perioderna.

– Till slut är vi inte långt ifrån att ta poäng, men vi kan bättre i alla moment på planen. Idag vann Björklöven rättvist, sammanfattar Kajsa Östlund.

Tre stjärnor
Linda Holmquist, back.
Vilma Granlund, forward.
Line Grahn, center.

Johanna Saalo