Klockare inför back-to-back mot Malmö
Publicerad: 2015-10-29

Skellefteå AIK och Malmö Redhawks kommer att mötas både fredag och lördag, och de inleder i Malmö Arena. Ett back-to-back-möte som Stefan Klockare ser fram emot, då det finns några AIK-bekantingar i det andra lägret.

- Det här blir spännande! I båset har de ”Hade” (Andreas Hadelöv) och nu spelar ju Erik (Andersson) där.

Onsdagens hemmamatch mot Rögle blev en målsnål historia, där Skellefteå AIK slutligen stod som segrare med 1-0.

- Matchen var väldigt lik den vi spelade nere i Ängelholm, tight och tät, kommenterar Klockare.

- Resultatet där borta speglade inte riktigt matchen, så det var starkt att hålla nollan och vinna dessa matcher. De har individuellt skickliga spelare som är duktiga på att sätta dit pucken. Men vi var riktigt stabila i det defensiva spelet, i båda matcherna.



Matchens enda mål stod säsongsdebutanden Anton Öhman för, och Klockare gläds självklart med honom.

- Han har varit skadad sen mars/april, tränat och slitit. Härlig comeback för honom i SHL. Han har spelat tre matcher med J20 de senaste veckorna, men det är inte lätt att komma in efter sex månaders frånvaro. Han är spelskicklig och duktig på att hitta mål, det är inte första gången han gjort mål från blå så där.

Nu är det seriens andra skånelag som står för motståndet. Och det är dubbelt upp då man möter Malmö både fredag och lördag (borta/hemma). Malmö tog visserligen en trepoängare senast i mötet med Örebro, men de ligger fortsatt i botten av tabellen. Något Klockare förvånas över.

- Av det jag har sett av Malmö i år så är jag förvånad över att de tagit så få poäng. De har ett bra lag som vi får se upp med. Det lär bli både tight och tufft där nere. Men vi kommer att åka ner och rikta in oss på att spela vårt spel.

- Att möta samma lag två gånger på två dagar är ju riktigt kul! Som mot Luleå, det ger lite extra karaktär på matchen. Men oavsett så gäller det för oss att hålla en hög nivå. Vi har sett pigga och åkstarka ut mot slutet, så vi har en bra känsla.

Skellefteå AIK får inför helgen tillbaka lagkapten Jimmie Ericsson, som varit avstängd.

- Jimmie är absolut spelsugen. Han längtar efter att få spela igen efter att ha suttit vid sidan i drygt två veckor. Men Arvid (Lundberg), Anton (Lindholm) och (Mattias) Ritola är fortfarande borta. Inte heller Sebastian Ohlsson var med och tränade idag, vi får se om hans status imorgon.

På lördag kommer dessutom en tidigare tränarkollega till Klockare att hyllas inför matchen. Jan "X:et" Erixon har nämligen valts in i Skellefteå AIK:s Wall of Fame.

- Han är en grymt bra människa, han är väl värd det här även om jag inte minns att jag sett honom spela annat än på träningarna med juniorerna eftersom att han spelat i NHL så många år. Så rätt.

Janne "X:et" Erixon

Anna Hägglund