Skellefteå tappade matchen mot Frölunda
Publicerad: 2019-09-26
Efter att Skellefteå gjort ett tidigt ledningsmål så handlade det målmässigt bara om gästande Frölunda i torsdagens möte i Skellefteå Kraft Arena. Första halvan av matchen bjöd på jämnt spel i högt tempo men efter ett lite märkligt ledningsmål från gästerna så rann det iväg ordentligt såväl spel- som målmässigt. Slutresultatet till sist 1-6 efter att gästerna fått bra utdelning i matchens andra halva.

Bra fart i första

Hemmalaget inleder den första perioden riktigt bra, med hög intensitet och fart kan man pressa tillbaka Frölunda gång på gång. Efter ett riktigt bra anfall från Skellefteå så kan Filip Berglund spela fram Andreas Wingerli som står helt ensam framför mål, Wingerli tar avslut och kan sedan på egen retur peta in 1-0.

Ju mer av perioden som går ju mer kommer Frölunda igång och man är också bra på att omsätta sin tid i anfallszon i målchanser. Efter knappt 14 minuters spel kommer också kvitteringen när Rhett Rakshani kan stöta in 1-1 bakom Gustaf Lindvall. AIK får sedan avsluta perioden i numerärt underläge efter att Adam Pettersson visats ut men 1-1 står sig perioden ut.

Frölundamålen kommer

Frölunda inleder perioden med bra spel i powerplay men får inte någon utdelning. Skellefteå vaknar sedan till rätt omgående efter att man åter blivit fem man och då skapar man också återigen bra tryck mot bortamålet. Man får också sina första chanser att spela powerplay, bland annat en sekvens i fem mot tre. Men Frölunda lyckas hålla undan, mycket tack vare strålande spel från Niklas Rubin i målet.

Efter rejält med trängsel framför Skellefteås mål så ligger pucken i mål. På reprisen syns hur pucken ligger lös ovanpå Lindvall där Lucas Raymond kan slå in den till 1-2. Skellefteå tappar fokus något efter målet känns det som och innan periodvilan hinner Frölunda också göra 1-3 efter svagt försvarsspel från AIK.

Ledningen blir än större

Den tredje perioden bjuder på rätt jämnt spel. Skellefteå skapar ett par riktigt fina chanser inledningsvis men lyckas inte få till den där viktiga reduceringen. Istället är det Frölunda som kan utöka in ledning när Patrik Carlsson trycker upp 1-4 i nättaket bakom Lindvall.

I powerplay kan Frölunda sedan också göra 1-5 när Lindvall inte lyckas hålla pucken och Nicklas Lasu kan peta in pucken i mål. Skellefteå försöker komma tillbaka. Bland annat har Robin Alvarez ett skott i ribban och vid två tillfällen kommer man två mot en i öppna lägen men Rubin fortsätter att rädda och man kommer inte närmare. Frölunda vinner rättvist efter att ha tagit över matchen i den andra perioden.