Inför Brynäs - Skellefteå AIK
Publicerad: 2021-01-15
Det är dags för ny trepoängsjakt, den här gången i Gävle och Monitor ERP Arena. Här följer senaste nytt om laget inför lördagens bortabatalj.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 7 backar och 13 forwards i kvällens match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknade spelare:
– Jacob Andersson
– Simon Robertsson
– Gustaf Lindvall

• Uppflyttad från J20:
#1 Hugo Marklund
Målvakt, 18 år, moderklubb: Brunflo IK
J20 stats 20/21: 7 matcher, 88.55 i räddningsprocent.

• Siffror inför matchen:
#48 Jonatan Berggren stod för dubbla fullträffar senast och toppar alltjämt vår interna poängliga med sina 7 mål och 23 assist.

#75 Arvid Söderblom blev inbytt i slutet av första perioden igår och stoppade samtliga Frölundaskott. Totalt har han en räddningsprocent på 91.47.

Tränarkommentar, Stefan Klockare:
– Det är samma saker som vi pratat om dagligen egentligen. Att vi kan hitta och bibehålla den här jämna nivån och göra rätt värderingar på isen så vi kan fortsätta hitta självförtroende kring de sakerna. Matcherna går ju i vågor så det gäller att man minimerar misstagen i de sekvenser där motståndarna styr spelet, sedan måste vi givetvis fortsätta jobba med hur vi förvaltar våra lägen. Att vi träffar buren och hittar eventuella returer. Igår hade vi några mål som var typexempel på vad det kan ge när vi har det drivet mot buren. Samma fokus gäller imorgon.

TV/media:
• Lördagens match har nedsläpp kl 15.15 i Monitor ERP Arena och visas på kanalen C More Live 3 samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Följ oss via sociala medier för fler uppdateringar:
Instagram
Facebook
Twitter

Samuel Söderlund