Drömdebut för Kiiskinen
Publicerad: 2019-10-31
Tuomas Kiiskinen blir rubrikernas man i sin första match i Skellefteå AIK. Efter bara 38 sekunder i nya klubben kom första målet och innan halva den första perioden var slut hade han hunnit styra in ännu ett mål. Den ledningen kunde Skellefteå sedan hålla matchtiden ut och även utöka genom Jesper Frödén som sate två snygga mål i powerplay. Mantas Armalis debuterade också som startande målvakt för säsongen och höll nollan efter en riktigt bra match som till sist slutade 4-0 för hemmalaget.

Drömstart för Kiiskinen

Redan i den första periodens första minut är det tydligt att Tuomas Kiiskinens debut i Skellefteå AIK är en omedelbar succé. Efter bra förarbete från Joakim Lindström får Skellefteå in pucken på mål där Kiiskinen kan fånga upp den och trycka in 1-0. Efter nio minuters spel är det sedan dags igen när Kiiskinen styr in 2-0 på ett backskott.

Sebastian Strandberg blir helt fri för Djurgården men då gör Mantas Armalis en riktigt bra räddning. När sedan Skellefteå får spela powerplay mot slutet av perioden smäller det igen när Jesper Frödén trycker upp 3-0 i nättaket. Den första perioden tillhör hemmalaget helt både sett till spelet och i målprotokollet.

Ännu en tvåmålsskytt

Djurgården kommer ut klart piggare i den andra perioden som bjuder på ganska jämnt spel med chanser åt båda hållen. Gästerna har flera fina målchanser samtidigt som Jakob Olofsson träffar stolpen för Skellefteå. Efter drygt sex minuter får AIK spela powerplay och då kommer 4-0. Precis som i första så är det Jesper Frödén som kan trycka upp en puck i nättaket.

Djurgården får sin första chans i matchen att spela powerplay men trots fint spel och hårt tryck mot Mantas Armalis i hemmamålet får man ingen utdelning. I slutet av perioden kommer ännu en chans men då är Skellefteå riktigt heta i boxplay och spelar av tiden otroligt bra. Djurgården kommer spelmässigt tillbaka i den andra perioden men Skellefteå gör ändå periodens enda mål.

Skellefteå vinner

Skellefteås intensitet framåt är inte direkt lika påtaglig i den tredje perioden som den varit i de två föregående. Det känns som att man mer spelar av tiden. När Anton Hedman tacklar Philip Broberg i huvudet får hemmalaget dessutom spela powerplay i fem minuter. Det blir dock ingen utdelning under utvisningstiden, man hinner också med att missa ett straffslag.

Den andra halvan av perioden kontrollerar Skellefteå utan problem och man viner matchen rättvist efter tre bra perioder. Mest noterbart från matchen förutom de två målen från Tuomas Kiiskinen var Mantas Armalis som håller nollan i sin första match från start för säsongen samt även Jesper Frödén som satte två snygga mål i powerplay.