Tung derbyvinst inför ny storpublik
Publicerad: 2017-10-22
Det blev en solig söndag i Skellefteå Kraft Arena när AIK tog emot Björklöven i DamEttan Norra. Siffrorna skrevs till slut till 2-1 i en riktig målvaktsmatch där publiken än en gång visade sitt enorma stöd.

Björklöven kom obesegrat till detta länsderby och visade prov på sitt täta försvar i matchens inledning. Detta lyckades AIK sedan luckra upp för att skapa allt fler farliga chanser. Förstalinan med kapten Ida Normark, Henriette Sletbak och Emelie Jönsson stod för mängdvis med fina samarbeten men gästande målvakten Therese Järnkrok var med på noterna.

Just Järnkrok skulle visa sig bli Björklöven bästa spelare för dagen med nästan 40 skott motade totalt. Däremot fick hon kapitulera i mittperioden då AIK:s vassaste spelare för dagen, Maria Pettersson, höll sig framme med en soloåkning som följdes upp av ett skott rakt i ena krysset. Den fina fullträffen innebar 1-1 efter att Löven prickat in ledningsmålet kort innan Petterssons kvittering.

Tredje perioden blev också den mest händelserika med både känslor och kamp. AIK skulle först ta tag i taktpinnen drygt fyra minuter in då Pettersson höll sig framme än en gång. Nu var det genom en styrning på Elsa Lindqvist välriktade skott. Gästerna försökte sedan forcera in en kvittering men Tindra Holm visade sig stabil i målet. Resultatet skrevs alltså till 2-1 med en dubbelutvisning och lite "gurgel" i matchens slutskede. Det innebar andra raka AIK-segern av två möjliga.

Mest noterbart var än en gång den stora publiksiffra som visade sig i Skellefteå Kraft Arena. Hela 649 personer tog sig hit för att heja fram laget till en ny trepoängare. TACK till alla er.