Klockare: "Vi har haft en bra uppladdning"
Publicerad: 2016-09-22

Det är äntligen dags för säsongspremiär i SHL! Och det genom ett back-to-back-möte mot Luleå Hockey. Det kan inte bli bättre!

Skellefteå AIK har spelat några träningsmatcher på försäsongen och CHL-matcherna har dragit igång. Och det är just i CHL som Stefan Klockare tycker att laget spelat bäst så här långt.

- Matcherna mot KalPa har spelmässigt varit våra bästa under försäsongen. Vi gjorde några kanonmatcher mot dem och det var roliga matcher. I övrigt har vi pendlat lite i prestationen, inte haft en superjämn nivå under 60 minuter även om sekvenser varit väldigt bra.

Likt andra säsonger finns en stomme av gamla spelare, och även en del nya ansikten i AIK:s trupp. En grupp håller på att formas. 

- Vi har ett nytt lag och det är en ny resa vi gett oss ut på. Det tar ti innan alla hittar sina roller och känner trygghet i spelet men det är ett gäng skickliga killar som kommit in bra.

Förberedelserna har varit noggrannat och man känner sig nu redo att inleda SHL-säsongen. 

- Vi har haft en bra uppladdning, den här veckan har vi varit riktigt bra på träningen, säger Klockare.

- Under de fyra senaste dagarna har vi följt vår planering och gått igenom alla delar i spelet, något vi summerade idag. Från spel utan puck i början av veckan till att fokusera på spelet med puck och nöta powerplay och boxplay.

Fans, spelare och ledare har alla sett fram emot SHL-säsongen. Och lika mycket sett fram emot de täta matcherna mot Luleå Hockey. Så även Klockare. 

- Det brukar vara härlig inramning på läktarna och energirikt på isen, så det blir en härlig inledning på säsongen.

Anna Hägglund