Ortio höll nollan när Skellefteå vann igen
Publicerad: 2017-01-21
Efter att ha vunnit alla tre perioder med 1-0 kunde Skellefteå AIK säkra sin sjätte raka seger hemma mot Brynäs på lördagen. Henrik Hetta inledde målskyttet med en välriktat skott, Bud Holloway gjorde ett strålande vackert mål i den andra perioden och till sist kunde Sebastian Aho sätta 3-0 i den sista perioden vilket också blev slutresultatet. Att nämna i hemmalaget finns Joni Ortio som håller nollan för femte gången men även Kyle Cumiskey som ser bättre och bättre ut samt Tim Söderlund som var aktiv med massor av skridskoåkning.

Skellefteå tar ledningen

Efter drygt sju minuters spel tar Skellefteå ledningen efter ett kanonskott från Henrik Hetta som sitter stolpe in till 1-0 bakom en chanslös David Rautio. Efter målet kommer hemmalaget igång ordentligt och har hård press mot bortamålet i långa sekvenser.

Lagen får varsin chans att spela i numerärt överläge i slutet av den första perioden men utan utdelning åt något håll. Skellefteå får inte till spelet i powerplay alls medan Brynäs skapar några fina chanser men inte får in pucken.

Vackert mål av Holloway

Den andra perioden bjuder redan från start på riktigt underhållande spe. Bägge lagen spelar med bra fart och satsar framåt vilket bjuder på målchanser åt bägge håll. I hemmalaget är det riktigt kul att se Kyle Cumiskey som spelar smart och rör sig bra på banan.

Skellefteå är dock hela tiden snäppet hetare och det känns därför klart rättvist när AIK gör 2-0 genom Bud Holloway efter knappt 13 minuters spel i den andra perioden. Holloway står för förarbetet själv och kan efter snyggt passningsspel slå in pucken i närmast tomt mål.

Sebastian Aho avgör i powerplay

Skellefteå får spela powerplay tidigt i den tredje perioden men har förtvivlat svårt i spelformen ikväll. Halvvägs in i perioden kommer dock nästa möjlighet och den gången smäller det direkt när Sebastian Aho skjuter från blå och Rautio halvräddar pucken som ramlar in i mål till 3-0.

Hemmalaget spelar av tid mycket effektivt efter målet och Brynäs har, trots att man satsar allt framåt, svårt att skapa klara målchanser. Man skapar en riktigt fin chans efter 17 minuters spel men då gör Ortio en strålande benparad. Hemmalaget vinner rättvist efter att ha vunnit alla tre perioder.