Bitter strafförlust för U18
Publicerad: 2016-12-07
Ungdom
Det blev förlust mot Björklöven för U18 under onsdagskvällen. Vi lyckades hämta upp ett 0-2-underläge, men föll tillslut vi efter straffar och fick med oss en poäng hem.

Det var en jämn förstaperiod som skulle gå Björklövens väg, på grund av två raka utvisningar. Hemmalaget fick chansen att spela fem mot tre och lyckades ta vara på den chansen. Det var Björklöven som även lyckades få dit puck nummer två och vi hamnade i uppförsbacke när halva matcher var spelad.

Vi skulle dock resa oss igen när Björklöven drog på sig en tvåminutare. Liam Nilsson satte reduceringen efter 14.26 av den andra perioden, på pass från Christopher Van Doorn och Albin Eriksson. Därefter väntade en lång jakt på kvitteringen och vi skulle få chansen, med åtta minuter kvar av matchen. I numerärt underläge fick vi möjlighet att kvittera på straff. Albin Eriksson tog hand om den, men lyckades inte göra mål.

Då klev Jonatan Berggren fram och kvitterade med 47 sekunder kvar av tredje perioden. Matchen gick till förläning där inga mål gjordes. Väl i straffläggningen var det en kamp mellan målvakterna. De tog tre straffar var innan Björklövens Emil Norberg fick hål på Erik Åström.

Vi fick med oss en poäng, men det räckte inte för att säkra avancemang till J18 Allsvenskan. Med två matcher kvar ligger Sundsvall sex poäng bakom, men har en målskillnad som betyder 12 måls skillnad.

I helgen väntar de två sista matcherna för J18 Elit Norra. Lördag spelar vi hemma mot AIK Hockey Härnösand och på söndag avslutar vi hemma mot Timrå IK.

Tobias Dahlberg