Norén inför Brynäs: "Revanschsugna"
Publicerad: 2019-02-28
Skellefteå AIK avslutar februari i Gästrikland där det första av två möten med Brynäs väntar. Där vill Patrik Norén ta vara på målchanserna. "Vi måste ha mer kyla", säger han inför kvällens batalj.

Den makalöst jämna tabellen presenterar nu sin 46:e omgång där Brynäs och Skellefteå AIK ligger tätt intill varandra. Både vi och Gävlelaget jagar snabb upprättelse efter dystra resultat under tisdagens runda.

– Det gäller att vi är med från start då de kommer vara revanschsugna efter sin senaste förlust (1-6 mot Mora). Så vi förväntar oss en anstormning direkt från start men är ju minst lika revanschsugna själva så det kommer nog bli en bra match, säger Patrik Norén inför kvällen.

AIK sköt 35 skott vid tisdagens 1-3-förlust men han meddelar att de inte låter sig störas av den uteblivna målproduktionen.

– Oftast när det blir så här brukar man prata om att skjuta ännu mer och få mer trafik på kassen men jag tror bara vi måste ha mer kyla egentligen. Vi har många lägen som det är och man har oftast mer tid än man tror så gäller att inte stressa iväg utan göra det ordentligt istället.

"Ger lite derbykänsla"

För egen del är det en historiskt laddad match mot Brynäs med rivaliteten från hans forna klubb Leksand.

– Det är absolut speciellt och ger lite derbykänsla, i alla fall för mig. Jag har ju spelat heta matcher i fullsatta hallar mot dem förut så det är en extra liten sporre, helt klart.

Avslutningsvis lyfter han fram sin uppskattning till det täta spelschemat kring denna slutspurt.

– Jag gillar när är match varannan dag så här. Det kommer nya möjligheter hela tiden och har man exempelvis förlorat får man direkt en chans att rätta till det, så det är skönt att det rullar på så här.

Kvällens kamp har nedsläpp kl 19.00 i Gavlerinken Arena. Du ser den på C More Live 4 och via C More stream.

Samuel Söderlund