Strafförlust mot Örebro i en tight tillställning
Publicerad: 2016-12-26
Skellefteå fick en rivstart genom Marcus Petterssons 0-1 tidigt i den första perioden. Örebro behövde en och en halv period för att kunna vända på skutan. Tillsist fick även Örebro det sista ordet, men det krävdes ett straffavgörande för att skilja lagen åt i den match som slutar 3-2 till Örebro, efter straffar.

Period 1 Det dröjer inte lång tid in i perioden förrän första målet faller. Det är backen Marcus Pettersson i Skellefteå AIK som följer med Bud Holloway upp i ett anfall. Holloway hittar in till Pettersson, som med en något snäv vinkel på klubban, lyckas sprätta in pucken högt över Julius Hudaceks axel. Spelet fortsätter vara under Skellefteåkontroll, men samtidigt är målchanserna ofarliga och det verkar som att spelet mattas ut allt mer. Örebro kommer så småningom ur pressen och lyckas vända spelet till sin fördel. Matchens första utvisning kommer med två minuter kvar och den drabbar Örebro. Gästerna får dock ingen utdelning och vi har 0-1 efter period ett.

Period 2 Örebro har kommandot och spelar säkert och snabbt. Skellefteå har sällan puck men är, till skillnad från första perioden, mer benägna att gå mot mål och vaskar fram några bra lägen. Örebro är det lag som gör nästa mål. Petr Zamorsky slänger in en puck från övre tekningscirkeln, till vänster om Gustaf Lindvall, och den hittar in bakom Skellefteåmålvakten som är helt skymd av både med och motspelare. Det dröjer inte heller länge innan 2-1 också kommer, från samma position. En puck som slängs in, denna gång genom Greg Squires, hittar in efter en styrning precis framför Lindvall. Sedan har Skellefteå lite tur. I ett anfall slänger Aho in pucken och den styrs till synes utanför målet. Då sträcker Hudacek ut sin målvaktsklubba och på så sätt styr han också in pucken i egen kasse, vilket betyder 2-2. Perioden avslutas med tre utivsningar tätt inpå varandra, först en Örebro och sedan två Skellefteåutvisningar, vilket bäddar för 5 mot 3-spel för Örebro i början av den tredje perioden.

Period 3 Skellefteå klarar av det numerära överläget, men lyckas inte återfå greppet om matchen som Örebro håller stenhårt i. Skotten kommer allt oftare för hemmalaget som jagar ett ledningsmål, men Lindvall tillsammans med sitt försvar spelar riktigt bra. Med lite mer än fem minuter kvar kommer en spelsekvens där gästerna sätter iväg sina sista krafter. Oscar Möller kommer fri, Hudacek räddar. Jesper Olofsson dribblar sig ren, Hudaceks vänstra stolpe räddar. Efter detta är det Örebros tur att göra en sista kraftansträngning, men lika där är Lindvall för tillfället omutlig och vi har 2-2 efter full tid.

Period 4 Skellefteå håller mest puck, men lägen skapas i Örebroanfallen. Dock är bägge försvaren intakta och matchen ska avgöras på straffar.

Straffläggning Greg Squires sätter den sista och avgörande straffen när han dribblar ner Lindvall och lägger in den till vänster om den liggande Skellefteåmålvakten.