Hemmaseger mot MODO Hockey
Publicerad: 2013-11-30

Det var en högljud inramning av den första perioden när båda klackarna höll låda för fullt. En fartfylld hockey låg i luften och visst blev det så när Skellefteå AIK tog avstamp med ledningsmålet genom Erik Andersson redan efter 2:01, ass. Martin Lundberg, Adam Pettersson. Men reduceringsmålet var inte långt bort. 3:40 kvitterade MODO genom Robert Hägg, ass. Peter Öberg. Nya farliga chanser nalkades då en underhållande hockey utspelades. 14:34 var Erik Andersson framme igen. Under en avvaktande utvisning styrde han in pucken bakom Anton Forsberg, ass. Niclas Burström, Pierre-Edouard Bellemare. Inte nog med det, Andersson var framme åter igen 16:09 med ett slagskott där pucken tog sig fram bakom Forsberg, ett mål som dock dömdes bort. Ställningen 2-1 stod sig perioden ut. Skott på mål i den första perioden: 6-9 till MODO Hockey.

Andra perioden inleddes i högt tempo även den. 7:09 in i perioden utökade man ledningen till 3-1 genom Erik Forssell, ass. Tim Heed, Joakim Lindström. Känslorna i den här matchen lyste inte med sin frånvaro. Den andra perioden fortlöpte med närkamper och heta känslor efter avblåsningarna. Efter duell med MODO-spelare blev Jonas Frögren liggandes för att senare tvingas lämna isen, något som ökade ljudnivån ytterligare i arenan. Efter 8:50 reducerade MODO till 3-2 genom Simon Önerud. Men det skulle inte dröja allt för länge innan hemmalaget utökade ledningen igen till 4-2, denna gång genom Bud Holloway, ass. Joakim Lindström, Sebastian Aho. Skott i den andra perioden: 13-11 till MODO.

Den tredje perioden skulle inte bli mållös den heller. Efter 7:08 utökade hemmalaget till 5-2 genom Melker Karlsson, ass. John Norman, Petter Emanuelsson. 14:27 kom också ett 6-2 mål genom Tim Heed, ass. Joakim Lindström, Jimmie Ericsson. Ställningen stod sig och Skellefteå AIK plockade därigenom 3p med sig från kvällens drabbning. Skott i den tredje perioden: 7-6 till Skellefteå AIK. Totalt 24-28.

Fullständig statistik och matchuppdatering: SHL ARENA