"Vi slet in i det sista för varandra och klubbmärket"
Publicerad: 2022-03-21
PlayOff till SDHL
I den avgörande matchen lyckades inte ett hårt kämpande Skellefteå AIK vinna kampen om en plats i SDHL. "Det känns extra tufft att vara så nära men inte lyckas", säger tränaren Kajsa Östlund.

Efter tre matcher mot Göteborg HC vann alltså göteborgarna med 2–1 i matcher. I lördags gjorde Essi Jaako ett mål framåt och Miranda Dahlgren stoppade samtliga 43 skott från Göteborg, vilket ledde till seger i andra playoffmatchen. I söndags skulle allt avgöras och Skellefteå var återigen laget som tog kommandot genom Ronja Danielsson. Innan första perioden var över hade Göteborg lyckats kvittera i powerplay. I mellanperioden gick Göteborg ifrån och sedan lyckades inte Skellefteå forcera in pucken.

Tränaren Kajsa Östlund summerar:
– Det blev en tuff avslutning på säsongen där vi föll i sista och avgörande matchen. Återigen blir det en jämn match där vi kommer ut starkt i första perioden, vi tar ledningen och skapar flera farliga chanser. Andra perioden blir tuff för oss där vi förlorar många dueller i mittzon och får slösa mycket energi på att jaga pucken. I sista perioden kan Göteborg spela på sin ledning och gör det bra samtidigt som vi inte riktigt har kraften till en ordentlig forcering men skapar trots det farliga målchanser, säger hon.

Besvikelsen över den tappade SDHL-platsen är såklart stor med tanke på Skellefteås utgångsläge och fina form.

– Vi kände inför matchserien att vi hade goda chanser att lyckas och känslan efteråt är att det är väldigt små marginaler som skiljer i slutändan. Det är tre jämna matcher där jag tycker vi driver spelet stora delar men skillnaden är att Göteborg är effektivare än oss och även tyngre i duellerna där vi behöver slita mer. Vi har heller inte studsarna eller marginalerna med oss, menar Kajsa och fortsätter:

– Det känns extra tufft att vara så nära men inte lyckas då vi vet vad en vinst och avancemang skulle betyda för spelare, förening och hela bygden. Men all heder åt samtliga inblandade som slet in i det sista för varandra och klubbmärket.

Göteborg HC–Skellefteå AIK
Resultat: 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Mål: Essi Jaako.
Skott: 43–27.
Publik: 64.

Göteborg HC–Skellefteå AIK
Resultat: 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)
Mål: Ronja Danielsson.
Skott: 32–25.
Publik: 45.

Daniel Bergeman