Klockare ser fram emot att gästa Scandinavium
Publicerad: 2017-10-20
Inför match
SHL-tåget rullar vidare och nästa stopp är Göteborg och Scandinavium. Skellefteå AIK ska ta sig an Frölunda och laget är redo för kamp. "Vi har ju revansch att fordra", säger Stefan Klockare inför lördagens nedsläpp.

Detta har blivit lite av en modern SHL-klassiker med otaliga tuffa matcher genom åren i såväl grundserie som slutspel. Nu blir det inget undantag.

– Det är en inspirerande uppgift. Det brukar va bra drag på läktarna, säger Stefan Klockare inför matchen.

Han medger att det finns viss slutspelsprägel på dessa möten och fortsätter:

– Det brukar även vara tufft, tight och lite grinigt så det brukar vara roliga matcher att spela. Vi har ju revansch att fordra på dem sedan fjolåret också.

Göteborgarna kommer närmast från en straffvinst mot Mora och har i sedvanlig ordning trivts bra hemma i Scandinavium.

– De kommer nog köra precis som de brukar. Försöka dumpa ner pucken och sedan sätta press på oss, säger Klockare om förväntningarna på hemmalaget.

"Måste vara intensiva"

För vår del blev det en stark 4-1-seger mot Linköping under torsdagen, vilket tränarna hoppas få se sken av i lördagens match.

– I framför allt sista halvan av matchen har vi bra närvaro framför båda målen. Det är där matcherna avgörs. Vi skapar ju oerhört bra tryck framåt, speciellt i sista perioden, säger Klockare.

Nu vet han och hela AIK vad som krävs för att plocka ännu en trepoängare.

– Att vi är konsekventa i vårt jobb utan och med puck och att vi håller oss till de mönster vi kommit överens om. Vi måste vara intensiva och jobbiga att möta.

Den laddade lördagsmatchen har nedsläpp kl 15.15 i Scandinavium! Se den på Rinkside eller på TV4/C More Sport.

Webbredaktör Samuel Söderlund