Tommy inför Frölunda: "Kunnat höja nivån"
Publicerad: 2020-03-03
Skellefteå AIK har begett sig till Västkusten för tisdagskamp mot Frölunda. Vi kommer med tio raka segrar i ryggen men är givetvis inte nöjda för det. "Vi gör våra bästa prestationer när vi har tryck över alla fyra enheter", säger Coach Samuelsson.

Förra veckan var en bra vecka med tre trepoängare av tre möjliga och välförtjänta platser i Veckans lag för Tommy Samuelsson, Robin Alvarez och Jonathan Pudas. Den förstnämnde lutar sig inte tillbaka för denna poängskörd utan vill se fortsatta förbättringar vid kvällens Göteborgsbesök.

– Nu har vi gått bra under en tid men vårt fokus och vår medvetenhet ligger på prestationerna senaste veckan där vi ,trots att vi vunnit, kunnat höja nivån lite och det måste vi göra mot ett säkerligen desperat Frölunda idag, säger han.

Coachen understryker även det vitala för att kunna bibehålla en så fin form.

– Det är viktigt att vi orkar hålla uppe trycket i vårt press-spel, när varje enhet är inne. Det är bevisligen så att vi gör våra bästa prestationer när vi har tryck över alla fyra enheter. Då har vi inga "down-perioder" och hanterar det på ett bra sätt, så vi måste orka hålla uppe det trycket.

"Måste hålla oss kvar"

Vi ligger i nuläget på andra plats i tabellen och Tommy lyfter fram värdet av att inte bli för tagen av situationen.

– Det är fem omgångar kvar av serien och det är något vi pratar om hela tiden i gruppen. Nu har vi av egen kraft gett oss en position som är ganska tillfredsställande så nu måste vi handskas med detta. Det är en sak att ta sig dit - nu måste vi hålla oss kvar där också.

Kvällens möte mellan Skellefteå AIK och Frölunda har nedsläpp kl 19.00 i Scandinavium. Du kan se oss på C More Live 2 och via C Mores stream.

Samuel Söderlund