Målskyttet lossnade i segern mot Leksand
Publicerad: 2016-10-18

Efter en svit med fyra förluster på fem matcher och få mål för Skellefteå AIK, så var det dags för målskyttet att lossna. Med tre mål i powerplay vinner Skellefteå matchen med 1-6, där vi får se två premiärmålskyttar visa upp sig. Tim Söderlund och William Wikman gör bägge sina första SHL-mål, den sistnämnde i sin första SHL-match(!), samtidigt som både Joakim Lindström och Pär Lindholm svarar för två mål och två assist var.

Period 1
Spelet är från start mer eller mindre bosatt i Leksands defensiva zon. Dalmasarna låter Västerbottningarna komma in i zonen relativt enkelt, men väl där har Skellefteå svårt att ta sig till bra lägen.

Inte ens i powerplayspel kommer några riktigt giftiga chanser, utan istället kommer ledningsmålet så sent som 18:35 in i period ett. Johan Alm skickar, nästan från egen kasse, en lång passning som vallas via sargen och landar hos Jesper Olofsson. Olofsson vinner kampen mot sin back och åker sig fri, lägger över pucken till backhand där han sedan vispar upp 0-1 i Engrens plockhandskryss.

Strax därpå får Leksand chansen i powerplay och i de allra sista sekunderna av perioden ställs Lindvall på prov för första gången, men räddar de tre skott som avlossas. Skotten skrivs totalt till 6-14.

Period 2
Leksands powerplayspel förstörs av Skellefteåförsvaret i början av andra perioden. Hemmalaget kommer dock igång och flyttar upp spelet i banan under första delen av perioden, men likt chanserna i den första perioden skapas bara halvdana lägen. När Tim Söderlund får pucken serverad av kedjekamraten Joakim Lindström, mitt i slottet, så gör han inga misstag. Söderlund nyper till direkt och gör i och med detta sitt första SHL-mål i karriären!

Det dröjer inte länge förrän Joakim Lindström själv får näta, då han tar hand om sin egen retur under powerplayspel. 0-3 och det verkar som att uppförsbacken för Leksand bara blir brantare ju mer de kämpar. Skellefteå fortsätter med hög press och är det laget som håller mest puck.

När Leksands Joe Piskula slänger pucken över sargen och blir utvisad för detta så smäller det igen. Joakim Lindström gör återigen mål i powerplay och Atte Engren är chanslös då Jimmie Ericsson står och skymmer just i skottögonblicket. 0-4 inför sista perioden och det bör krävas något extra för att Leksand ska vända detta. Skotten: 4-10.

Period 3
Ett nytt powerplay tidigt för Leksand i den sista perioden, men inte heller här vill det sig för det blåklädda Dalalaget. Gustaf Lindvall spelar bra i Skellefteåmålet. Taktpinnen byter lag ungefär varannan minut och likt de tidigare perioderna har bägge lagen svårt att ta sig in mot kassen i spel fem mot fem. Powerplay för Skellefteå och precis som två gånger tidigare under matchen så får Engren kapitulera. Niclas Burström skjuter och pucken styrs in i mål via Pär Lindholms skridsko.

Leksand känns uträknat, men trots detta får man något att jubla över. William Wikman gör sin första SHL-match någonsin och celebrerar den genom att stänka dit sitt första SHL-mål! Detta med sex minuter kvar att spela.

Matchen tar dock inte slut där. Adam Pettersson avancerar framåt från mittzonen och hittar Pär Lindholm med passningen. En passning som sitter perfekt på Lindholms klubba och pucken styrs in till 1-6, vilket också blir slutresultatet denna tisdagkväll. Skotten i sista perioden blir 9-10.