Uddamålsförlust i femte kvarten
Publicerad: 2018-03-27
Referat
Med sin andra matchboll åkte Skellefteå under tisdagen ned till Karlstad i ett försök att avsluta matchserien. Det börjar också bra med ett ledningsmål, men efter att hemmalaget vänt och ett mål dömts bort skulle uppförsbacken bli för stor för att ta igen.

Det är en match där hemmalaget Färjestad börjar bäst och Skellefteå får börjar spela tillbakapressat. Med tre och en halv minut spelade får gästerna en chans att komma in i matchen när de bjuds på ett powerplay. Det kommer ingen utdelning, men spelet utjämnas mer och mer. Hemmalaget trycker på och skapar flera bra lägen men kommer inte närmare än ett skott i målramen. Efter halva perioden spelat steppar Skellefteå upp ordentligt och visar prov på sin offensiv. Efter att ha tappat ut pucken ur zonen får också Andreas Wingerli ett friläge, men lyckas inte överlista målvakten Haugen. I situationen efter det kommer istället chansen att ta ledningen i powerplay igen, men även denna gång kommer ingen utdelning. Spelet utjämnas åter en gång, och målchanserna kommer åt båda hållen, något som ska visa sig bryta målnollan. Efter en tekning får Mike Kostka pucken direkt och dunkar in 1–0 till gästerna. Färjestad skapar både en och två bra chanser därefter att kvittera, men ledningen står sig in i pausvilan.

Reduceringen bortdömd

Precis som i den första perioden är det Färjestad som börjar med att trycka på. Det tar inte heller många minuter innan kvitteringen sitter, för efter en tilltrasslad situation får Mikael Lindqvist pucken och parerar undan en liggande Joni Ortio. Strax därefter drabbas också gästerna av en utvisning när de är för många spelare på isen. Det numerära underläget reds ut, men bara minuter senare kommer vändningen från hemmalaget. Känslorna rörs upp alltmer och med närmare femton minuter spelade kommer en dubbelutvisning för roughing. Strax därefter får också Skellefteå med sig ett läge fyra mot tre. Pucken hamnar också i nätmaskorna, efter att Möller passat Pär Lindholm till öppet läge, men målet döms bort efter videogranskning. Istället avstannar spelet lite och perioden rinner ut till en sista pausvila.

Kvitteringsförsöken inte tillräckligt nära

Den tredje perioden börjar med ett maktspel där inget lag egentligen tar kommandot. Men bara några minuter in i perioden åker den inlånade Berggren på en utvisning. Boxplayet reds ut, men kort därefter hamnar även Andreas Wingerli ut, denna gång för hög klubba. Den här gången kan inte gästerna hålla tätt, och hemmalaget utökar sin ledning till 3–1. Det är sånär att Oscar Möller också replikerar direkt, men Haugen kommer ut i en bra räddning och bibehåller den nyskaffade tvåmålsledningen. Istället kommer repliken med åtta minuter kvar, när Jonathan Pudas skott styrs in av Pär Lindholm. Kort därefter kommer också en chans i powerplay, men bara fyrtio sekunder senare drabbas den senaste målskytten av en utvisning. Både spelet fyra mot fyra och det korta numerära underläget passerar utan några mål. Istället plockar Skellefteå målvakten för att få tillgång till en extra utespelare med två minuter kvar. Flera chanser att putta in en kvittering kommer, men ettmålsunderläget bibehålls. Med trettio sekunder kvar tar gästerna timeout och ett sista försök att kvittera kommer, men pucken mottas bort och Färjestad vinner kvartsfinal 5.