Nästa generations Krekula: "känns som det lossnat rejält"
Publicerad: 2016-11-15
Ungdom

Simon Krekula började sin hockeykarriär i Sk Lejon men har sedan många år tillhört Skellefteå AIK. Under åren har det blivit guld i TV-pucken och så sent som i våras ett SM-silver med U20. I år har han tagit nästa kliv i karriären.
– Känns som det lossnade rejält, berättar 18-åringen.

Under helgens tre matchen blev det tre inspelade poäng för U20. förlust mot Timrå, övertidsseger mot Timrå i lördagens retur och strafförlust mot Modo på söndagen. Under dessa tre matcher stod Simon Krekula för fem mål och ett assist. ikväll gör han sitt sjunde SHL-framträdande i A-lagets bortamatch mot Djurgården. 

– Man får lite av en annan roll i A-laget så klart. Samtidigt är man här för att man spelat som man gjort. Tränarna säger att jag inte ska ändra på något, att det är en utvecklingsprocess. Det är skönt att veta att jag kan fortsätta spela på mitt sätt, berättar Simon.

A-lagsdebuten kom under försäsongen, i derbyt mot Björklöven. Ett första framträdande i A-lagströjan som var lite speciellt.
– Det var häftigt. Man har sett de där derbyna sedan man var lite.

Simon tycker själv att säsongen började lite trevande. Inte med själva spelet utan framför allt med poängproduktionen, något som lossnat på slutet. Anledningen till att han har växt som spelare och fått chansen i A-laget är tydlig, där han tagit stor hjälp av ”Fys-Samuel”.

– Jag har utvecklat min snabbhet. Under sommaren körde jag mycket träning i gymmet med Samuel(Burström) som skulle utveckla min snabbhet. Nu känner jag att jag kan vinna fler skridskokamper. Det känns som det har öppnat sig något nytt på isen.

Pappa Fredrik Krekula, som spelade åtta säsonger i Skellefteå AIK och fyra i Solna AIK, har betytt mycket för Simon och ikväll väntar något speciellt för 18-åringen.
– Det ska bli riktigt kul att spela här igen. Hoppas det kommer mycket folk. Det är lite speciellt, jag har ju sett pappa spela här en del, även om jag var liten då.

Tobias Dahlberg