Inför Rögle - Skellefteå AIK
Publicerad: 2021-02-27
Turnétruppen är intakt när vi gör veckans sista stopp i Ängelholm. "Vi måste vara ännu rejälare framför kassen idag", säger Falk. Läs dagens lägesrapport här.

Läget i laget:
• Vi ställer upp med 7 backar och 13 forwards i denna match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknade spelare:
– Niclas Burström (skadad)
– Simon Robertsson (med Piteå)

• Siffror inför matchen:
Målvakt & försvar gjorde en ny toppinsats mot HV71, vilket innebar Söderbloms fjärde nolla för säsongen. Totalt sett har de spikat igen 6 gånger denna säsong.

#96 Rickard Hugg har haft en stark vecka i kedjan med Darren Nowick och Linus Lindström. Han stod dessutom för det matchavgörande målet senast, vilket var hans tionde fullträff för säsongen.

Tränarkommentar, Andreas Falk:
– De är ett jättebra lag och leder serien rättvist, skulle jag säga, men det som sticker ut med dem är att de har ett otroligt bra kontringsspel. De vänder spelet snabbt och bygger mycket på att komma med fart genom mittzonen så vi måste ligga på dem och stänga de ytorna ordentligt. Vi måste även vara lite smartare i våra ingångar och få fast dem i anfallszonen. Annars tycker jag försvarsspelet funkade bra mot HV71 men vi måste vara ännu rejälare framför kassen idag. Rögle är farliga på returer, så det gäller att vi är starka där. En morot för oss är att om vi vinner idag är vi uppe och nosar på seriesegern, så vi ska se till att göra en riktigt bra match ikväll och klättra ytterligare i tabellen.

TV/media:
• Kvällens match har nedsläpp kl 18.00 i Catena Arena och visas på kanalen C More Hockey samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Följ oss via sociala medier för fler uppdateringar:
Instagram
Facebook
Twitter

Samuel Söderlund