Seger i första Kvartsfinalen
Publicerad: 2015-03-12

I den första kvartsfinalen i årets slutspel fick Skellefteå möta Brynäs som slog ut Färjestad i Play-In. Hemmalaget satte tidigt tonen i matchen och fick också relativt omgående utdelning och ledde efter första perioden, en ledning som man också utökade i den andra perioden. I den tredje fick sedan Daniel Widing sätta spiken i kistan med sitt mål som betydde 4-1.

Andrew Calof het i första perioden
Skellefteå börjar matchen riktigt bra och skapar omgående en bra målchans när Erik Forsell träffar stolpen efter en dryg minut. Gästande Brynäs är dock också nära efter sargretur ett par minuter senare. Hemmalaget fortsätter dock dominera spelet och få utdelning när Andrew Calof bryter ett uppspel, kommer en mot en och sätter efter en snygg pausfint 1-0 rakt upp i nättaket.

Brynäs skapar ett par chanser via kontringar i första halvan av perioden men annars är det mestadels spel i gästernas försvarszon. När den tredje kontringschansen kommer efter drygt 14 minuter så kommer dock också 1-1 genom Anton Rödin som gör målet. Skellefteå svarar dock innan paus när Kirill Kabanov gör 2-1 i powerplay efter snyggt pass av Calof.

Skellefteå drar ifrån med tidigt mål
Efter en puck-out från Brynäs får AIK spela powerplay omgående i den andra perioden och då sätter Sebastian Aho 3-1 med ett högt skott från blå, återigen assistpoäng från Calof. Matchbilden är sedan densamma som i första perioden, Skellefteå har pucken och styr spelet medan Brynäs sticker mellan en kontring av och till.

Kirill Kabanov har tagit över Andrew Calofs roll som banans hetaste och han skapar målchans efter målchans närmast på egen hand i andra halvan av perioden. Mot slutet av densamma börjar dock även Brynäs att spela riktigt bra men då kliver Markus Svensson fram och gör några riktigt fina räddningar. Periodens sista minuter är Brynäs klart bästa i matchen så långt.

Widing sätter spiken i kistan
Brynäs får en tidig chans att spela powerplay och skapar en bra chans i spelformen men återigen gör Markus Svensson en riktigt bra räddning. Janne Pesonen får en smäll i ansiktet men får ingen utvisning med sig och några minuters spel på bägge sidor gränsen följer. Kirill Kabanov å andra sidan fortsätter att skapa chanser från Skellefteå kan sånär slå in en egen retur.

Brynäs lyckas störa Skellefteå med hårt fysiskt spel men efter 14:42 lyckas man inte stå emot när Daniel Widing fångar upp pucken i anfallszon och trycker in 4-1 bakom Bernhard Starkbaum i bortamålet. Det målet blir också spiken i kistan för närmre än så kommer inte gästerna utan Skellefteå tar ledningen i matchserien efter att ha varit det bättre laget i första matchen.