Ohlsson ledde Skellefteå till seger
Publicerad: 2018-04-05
Efter att ha vunnit den första Semifinalen hade Skellefteå AIK chansen att ta greppet om matchserien mot Djurgården. Efter en mållös första period kunde också hemmalaget ta ledningen efter att Sebastian Ohlsson kommit fri i boxplay och satt ett snyggt handledsskott. I den tredje perioden fick lagen in ett mål var innan det rann iväg för Skellefteå som till sist kunde vinna med 6-1. Ett av målen kom återigen från Sebastian Ohlsson som ledde sin kedja i en grym insats ikväll. Adam Reiderborn hade det jobbigt för Djurgården och ett målvaktsbyte kan nog komma inför match tre på lördag.

Djurgården starkare i första perioden

Skellefteå som pratat konstant om hur man måste komma ut bättre efter den första Kvartsfinalen får inte spelet dit man vill inledningsvis i den första perioden. Djurgården har bättre fart, mer puck och skapar betydligt mer. När hemmalagets förstakedja, med Joakim Lindström tillbaka på ytterplats, är inne ser dock AIK klart hetare ut.

Efter knappt femton minuters spel är gästerna riktigt nära att ta ledningen när Markus Ljungh träffar stolpen efter en snabb spelvändning. Djurgården fortsätter att med hjälp av ett bra passningsspel skapa långa anfall och hårt tryck mot Skellefteå och Joni Ortio i målet. I periodens absolut sista sekund är det dock Skellefteå som är snubblande nära att ta ledningen när Johan Alm träffar insidan av stolpen.

Hemmaledning efter boxplaymål

Efter att Djurgården vänt spelet snabbt blir Patrik Lundh helt fri men Ortio räddar med ett benskydd. En dryg minut senare är det Skellefteås tur att skapa farlighet när Sebastian Ohlsson träffar ribban. Och mindre en minut efter det så träffar även Joakim Lindström ribban med ett stenhårt skott. Det spelövertag som Djurgården visade upp i den första perioden visar nu Skellefteå i den andra.

Efter ganska precis halva perioden kommer matchens första utvisning som drabbar Skellefteå och Jimmie Ericsson. Det är dock Skellefteå som i boxplay passar på att ta ledningen när Sebastian Ohlsson kommer fri och gör 1-0 bakom Adam Reiderborn. Gästerna tycks få lite tändvätska av det insläppta målet och avslutar perioden klart bättre än man inledde den. Fortsatt bjuder matchen på riktigt hög fart och underhållande spel.

Målen kommer för Skellefteå

Spelet är jämnt i inledningen av den tredje perioden och inget av lagen lyckas riktigt omsätta sitt spel till klara målchanser. Litegrann från ingenstans kommer då ett hemmamål. Jesper Olofsson spelar fram Henrik Hetta som tar ett skott utifrån som styrs förbi Reiderborn som inte lyckas stoppa utan pucken går via ribban in i mål till 2-0. Djurgården är pigga efter målet men Joni Ortio gör fortsatt en jättematch och håller tätt.

Skellefteå har dragit upp tempot ett snäpp och då har Djurgården stora problem att hänga med. I byte efter byte skapar hemmalaget farliga målchanser och med 6:38 kvar av perioden drabbas gästerna av sin första utvisning i matchen. Den här gången är det dock Djurgården som i boxplay gör 2-1 efter att man brutit och kontrat snabbt genom Patrik Lundh. Men Skellefteå svarar direkt när Oscar Möller slår in en retur till 3-1.

Mindre än en minut senare smäller det igen när Sebastian Ohlsson sätter sitt andra mål för kvällen med sitt 4-1, framspelningen kommer från Andreas Wingerli. Efter en halvminut till gör Pär Lindholm 5-1 i tom kasse. Ett par minuter senare dundrar Bud Holloway in 6-1.