Utvisningarna fällde U18
Publicerad: 2017-02-25
Ungdom
U18 föll mot Luleå under fredagskvällen. I två perioder stod matchen och vägde men när vi i tredje jagade kvittering lyckades hemmalaget avgöra och gå om i tabellen.

Jesper Rosdahl lyckades kvittera i inledningen av den andra perioden, bara två minuter efter Luleås ledningsmål. Detta efter en jämn förstaperiod, där skottstatistiken var 7-6 till hemmalaget, Luleå.

Minuter efter Rosdahls kvittering ådrog vi oss en utvisning som hemmalaget tog till vara på. Efter drygt sex minuter av den andra perioden var vi i underläge med 1-2, vilket vi också gick till pausvila med.

I den tredje perioden fick vi inte alls igång vårt spel och under perioden fick vi bara iväg tre skott på mål, samtidigt som Luleå tilläts skjuta tolv skott, varav tre gick i mål. Varav de två sista gjordes när vi spelade i numerärt underläge.

Utvisningarna blev en anledning till förlusten, då tre av målen kom i den spelformen. 1-5 blev slutresultatet.

Nu återstår tre matcher innan slutspelet börjar. För tillfället är vi placerade på sjätteplats i tabellen, vilket betyder att vi går till sextondelsfinal och hemmafördel.