Bortavinst mot Brynäs
Publicerad: 2015-03-14

Det var en riktigt underhållande hockeymatch i Gävle ikväll. Skellefteå tog ledningen tidigt men Brynäs kom tillbaka vände till 2-1 ledning och dominerade spelet stundals i den andra perioden. Den tredje perioden men Janne Pesonen klev fram för Skellefteå och satte det matchvinnande målet. Matchen slutade 2-4 och Skellefteå leder nu matchserien med 2-0 i matcher.

Matchen inleddes med ett ruskigt tempo och det var Skellefteå som skapade de farligaste chanserna. Andrew Calof som i första kvartsfinalmötet med Brynäs stod för 3 poäng, satte 0-1 för Skellefteå när han snappade upp en retur från Anton Lindholm. Kort därefter så kvitterade Jonas Nordquist när han vallade in pucken från bakom mål på en Markus Svensson som var ur balans i Skellefteåmålet. Det tände Brynäs en del som efter det fick med sig två raka utvisningar och lyckades förvalta den senare av dem. Anton Rödin satte 1-2 i öppet mål efter en sargretur.

I den andra perioden var det Brynäs som för det mesta kontrollerade spelet men när Skellefteå för andra gången fick spela power play så kunde Axel Holmström sätta 2-2 bakom Bernhard Starkbaum i Brynäskassen. Sju stycken 2-minutersutvisningar föll i perioden.

Den tredje perioden var jämn och relativt händelselös. Det var inte förrän i minut 18 som Janne Pesonen satte det matchvinnande målet med ett stenhårt slagskott. Erik Forssell gjorde kort efter 2-4 i tom målbur. Det blev även slutresultatet.