Slutspelstaggat Karlskrona HK mosade Skellefteå AIK med 6-1
Publicerad: 2017-03-04
Skellefteå började bra, men det var Karlskronas match från första målet och framåt. 3-0 efter första perioden blev tillsist hela 6-1 till Blekingelaget som därmed gav sig själva stora chanser att bli klara för play in under de två kommande omgångarna.

Karlskrona kramar ut allt

Första målchansen i matchen får Andrew Calof då han frispelas från mittzonen. Skottet går i stolpen, i Johan Holmqvists rygg och sen i stolpen igen, innan Holmqvist kan blockera pucken. Filip Berglund håller fast en motståndare och får sätta sig på botbänken, vilket också blir öppningen för Karlskronas första mål. Alexander Bergström direktskjuter ett skott som Filip Kruseman effektivt styr in mellan benen på Gustaf Lindvall. 1-0 efter nio spelade minuter och mer skulle det komma. Skellefteå skapar få målchanser men får iväg några skott utifrån som ibland ger Holmqvist några halvsvettiga ingripanden.

När Johan Alm ska stanna upp bakom eget mål, ramlar han och tappar pucken. Morten Madsen hinner först på den lösa pucken och spelar upp till Joachim Rohdin som skjuter pucken på mål. Alexander Wiklund står perfekt placerad framför Lindvall och kan sprätta upp returen till 2-0 för Karlskrona, drygt tre minuter från pausvila. Jesper Olofsson är näste man att besöka utvisningsbåset och då smäller det igen. Med en minut kvar av perioden står Joel Kellman obevakad framför mål och kan två gånger om skjuta pucken som vid det andra försöket hittar in i målet. Ännu ett returmål och det står 3-0 till hemmalaget när vi går till pausvila för första gången i matchen.

Hetare, snabbare och smartare hemmalag

Karlskrona verkar vilja mer. Det är inte bara en kedja som trycker på, utan hela laget forcerar framåt när tillfälle ges. Skellefteå AIK har svårt att sätta någon press och har även svårt att behålla pucken i anfallszonen. Det är förstafemman med Holloway, Lindström och Lindholm som skapar några chanser att göra mål men Holmqvist är tät ikväll.

Alexander Bergström får en öppen yta och kommer ensam mot Lindvall på högerflanken. Skottet går under armen på Skellefteåmålvakten och Karlskrona leder med 4-0, sju minuter från nästa pausvila. Målvaktsbyte för gästerna efter det insläppta målet och Joni Ortio kommer in. Karlskrona är hetare, snabbare, mer disciplinerade och mer kvicktänkta än sina motståndare och fyra gjorda mål framåt, noll insläppta bakåt, är också rättvist när vi går för matchens andra och troligen sista pausvila.

Musten går ur Skellefteå

Fyramålsunderläge att ta igen för gästerna. Det tar faktiskt bara en minut innan lagkapten Jimmie Ericsson vinner en tappad puck och åker direkt mot mål för att göra 4-1, vilket han också lyckas med. Skellefteå erövrar pucken allt oftare men har fortfarande svårt att komma in på Karlskronamålet. Skotten kommer utifrån och med fri sikt för Holmqvist, som tämligen enkelt kan plocka de flesta puckarna tillsammans med försvaret som spelar tight och ger Skellefteå små ytor att spela på i slottet.

Mitt i Skellefteåpressen bryter sig Mattias Guter fram mellan Fredrik Lindgren och Sebastian Aho och kan på det egenskapta friläget tunnla Ortio, vilket ger hemmalaget 5-1 med fjorton minuter kvar av matchen. Skellefteåpressen dör ut. Det är virrigt i Skellefteåförsvaret och Karlskrona kan spela runt pucken relativt ohotat. Mattias Guter gör sitt andra mål i matchen och sätter 6-1, även det mellan benen på Ortio som inte hänger med när Guter hugger på pucken nära Skellefteåmålet. Uddlöst av Skellefteå och exceptionellt av Karlskrona som vinner matchen med 6-1.