Semifinal 5: Stefan Klockare
Publicerad: 2014-04-07

Linköping HC reducerade igår semifinalen till 3-1 genom deras 1-0-vinst. Skellefteå AIK lyckades nämligen inte, trots stark slutforcering, att få in pucken. Stefan Klockare hoppas därmed på en bättre matchinledning och bättre utdelning imorgon.

Semifinalmatch fyra i söndags inleddes bäst av hemmalaget Linköping. Skellefteå AIK kom inte ut lika rappt som tidigare.

- Under den första perioden lyckades vi inte komma upp till samma nivå som vi gjort i de tidigare matcherna, och Linköping lyckades då göra ett mål i powerplay, kommenterar assisterande tränaren Stefan Klockare.

Det målet kom att bli avgörande, trots att man visade upp ett betydligt bättre spel under de resterande två perioderna menar Klockare.

- Men från period två och framåt så visade vi en annan intensitet och kraft. Tyvärr lyckades vi inte få utdelning på det vi skapade. Fast skapar vi så där mycket så kommer vi att göra mål, det kommer att betala sig så småningom.

Det var en kraftig forcering från AIK:s sida under den sista perioden. Laget sköt inte mindre än 17 skott, men än en gång visade Linköpings Marcus Högberg upp ett stabilt målvaktsspel. Det var ytterst nära att AIK hade kvitterat konstaterar Klockare.

- Pucken träffade stolpen, den dansade på mållinjen så det var väldigt nära. Vi fortsatte hela tiden att jobba för vi vet att jobbar man hårt så får man utdelning till slut.

Laget kom hem sent natten mot måndag och ägnade därför dagen åt att återhämta sig och ladda om inför kvällens match förklarar Klockare.

- Idag hade vi fritt. Det var några som var på is, men nu gäller det att vi laddar batterierna med sömn, mat och dryck. Vi kommer sedan att köra en förmiddagsträning imorgon förmiddag och sedan komma väl förberedda till nedsläpp.

För imorgon har man tänkt gå ut hårt och driva på spelet enligt sin ”gameplan”.

- Vi ska komma ut direkt i ett högt tempo. Det här är vår arena och vi vill ta tag i händelserna och spela som vi brukar, meddelar Klockare.

Anna Hägglund